Toktamış Ateş Bâbıâli Sohbetleri’nde

Toktamış Ateş Bâbıâli Sohbetleri’nde

İlim adamı ve yazar Prof. Dr. Toktamış Ateş, ESKADER’in düzenlediği Bâbıâli Sohbetleri’ne konuk oluyor. Toplantı, 22 Eylül Perşembe akşamı saat 18.00’de Cağaloğlu’nda Timaş Kitap Kahve’de başlayacak.

Prof. Dr. Toktamış Ateş, Hüseyin Sarıkoç’un yöneteceği sohbet toplantısında hayatını ve Bâbıâli hâtıralarını anlatırken yakından tanıdığı gazetecilerden, ilim adamlarından, sanatçılardan, yazarlardan, çalıştığı ve yazı yazdığı gazetelerden bahsedecek. Katılım serbest olup dinleyiciler de Ateş’e soru sorabilecek. Alayköşkü Caddesi, No.5 Cağaloğlu adresindeki toplantı hakkında bilgi almak isteyenerin 0 (212) 5112323-5112324 numaralı telefonları aramaları veya www.sanatalemi.net sitesini ziyaret etmeleri gerekiyor.

TOKTAMIŞ ATEŞ

1944 İstanbul doğumlu Toktamış Ateş, orta öğrenimini Avusturya Ortaokulu ve Vefa Lisesi’nde yaptı. 1967 yılında İstanbul Üniversitesi’nin İktisat Bölümü’nü bitirdikten sonra bu bölümün Siyasal Bilimler Kürsüsü’ne asistan olarak atandı. 1969’da “Kuruluş Dönemi Osmanlı Toplumunun Siyasal Yapısı” başlıklı çalışmasıyla doktor, 1974’de “Demokrasi Teorisi” başlıklı çalışmasıyla doçent, 1982’de de profesör oldu. İstanbul Üniversitesi’nin yanısıra, değişik kurumlarda ders verdi. Ders vermek için, çeşitli dönemlerde ABD (Iowa) ile Almanya’da (Berlin - Münih) bulundu. Günümüzde, İstanbul Üniversitesi’nin İktisat Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü başkanlığının yanısıra, kurucuları arasında yer aldığı Bilgi Üniversitesi’nde Yönetim Kurulu üyesidir. Yayınladığı kitap sayısı 30’u geçen Ateş, halen Bugün gazetesinde yazıyor.

 Yiğit Özdemir  

Risale Haber-Haber Merkezi