Tofaş'tan "işten çıkarmama" sözü

Tofaş'tan "işten çıkarmama" sözü

Tofaş'tan yapılan açıklamada "Varılan uzlaşma neticesinde, iş başı yapan hiçbir çalışanımızla ilgili yasal işlem yapılmayacak, sendikadan istifa eden hiçbir çalışanımız işten çıkarılmayacaktır" denildi.

Tofaş Türk Otomobil Fabrikası AŞ adına yapılan açıklamada, bir süredik sektörde üretimin durmasına neden olan eylemlerin Tofaş'ta uzlaşma ile sonuçlanması ve fabrikada üretimin başlamasının hem şirket hem de çalışanlar açısından sevindirici bir gelişme olduğu belirtildi.

İş barışının, Tofaş'ta olduğu gibi, en kısa sürede sektör genelinde de sağlanmasının Türk otomotiv sektörünün tüm paydaşlarına değer yaratması ve küresel itibarı açısından son derece önemli olduğu vurgulanan açıklamada, "Bu açıdan, devam eden eylemlerin de bir an önce barışçıl şekilde sonlanmasını ve sektörümüzün tüm gücüyle Türkiye ekonomisine katkı sunmaya devam etmesini diliyoruz" denildi.

Diğer taraftan, çalışanlarla uzlaşılan koşullar konusunda bazı medya organlarında gerçekleri yansıtmayan bilgilerin yer aldığı belirtilen açıklamada, şunlar ifade edildi:

"Varılan uzlaşma neticesinde, iş başı yapan hiçbir çalışanımızla ilgili yasal işlem yapılmayacak, sendikadan istifa eden hiçbir çalışanımız işten çıkarılmayacaktır. Çalışanlarımıza ilave maddi katkı sağlanması için de bir çalışma yürütülecektir. Bu kapsamda öncelikli olarak, çalışanlarımıza ay sonuna kadar seyyanen 1000 TL katkı sağlanacaktır. Diğer maddi katkılar 1 ay zarfında belirlenecektir. Çalışmalar sonuçlandığında, koşulları çalışanlarımız ve kamuoyu ile paylaşacağımızı bilgilerinize sunarız."

Renault çalışanlarına destek

Öte yandan, Bursa'da, işverenle anlaşmaya vararak işbaşı yapma kararı alan yan sanayi kuruluşu Ototrim Panel Sanayi ve Ticaret AŞ işçileri, eylemlerini sürdüren OYAK Renault çalışanlarına destek için fabrika önüne geldi. 

Aileleriyle birlikte OYAK Renault fabrikası önüne gelen işçiler, önce otomobilleriyle fabrikanın önündeki otoparktan korna çalarak geçti. 

Daha sonra otomobillerinden inen çalışanlar ve aileleri, sloganlar atarak OYAK Renault çalışanlarının yanına gitti. 

"Dik dur eğilme Ototrim sizinle", "Ototrim sizinle gurur duyuyor" sloganları atan işçilere OYAK Renault çalışanları alkışlarla karşılık verdi.

Karşılıklı sloganların ardından Ototrim işçileri, fabrika önünden ayrıldı.

Bursa'daki otomobil fabrikası işçilerinin eyleminde "provokatörlük yaptıkları" gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakılan 11 kişi, metal işçilerine destek vermenin dışında bir amaçlarının olmadığını söyledi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.