THY’de koltuk seçimi ücretli oldu, 65 yaş üstüne bilet iadesi yapılacak

THY’de koltuk seçimi ücretli oldu, 65 yaş üstüne bilet iadesi yapılacak

THY, yurtdışı uçuşlarında bazı müşterileri hariç diğer tüm yolcular için koltuk seçimlerinin ücretli olacağını duyurdu. Sokağa çıkma yasakları nedeniyle 65 yaş üstüne de bilet iadesi yapılacak

Türk Hava Yolları, yurtdışı uçuşlarında üst düzey sadakat kart sahibi yolcular hariç tüm yolculardan koltuk seçimlerinde artık ücret talep edecek. Koltuk seçimi uçuşa belirli bir süre kala henüz dolmamış koltuklar için yine ücretsiz olacak.

THY check-in işlemi sırasında ücretsiz yapılan koltuk seçimini yurtdışı uçuşları için ücretli yapma kararı aldı.

Karar gazetesinin aktardığına göre şirket bir müşterisine gönderdiği mailde, “Tüm yurtdışı seferlerde (asimetrik ve offline uçuşlar hariç) ekonomi standart koltuklar 12 Kasım 2020 tarihinden itibaren uçuş 01 Ocak 2021 tarihi sonrası için ücretli olarak seçime sunulacaktır” ifadesi yer aldı.

Gönderilen bilgi mailinde, Miles&Smiles Elit/Elit Plus üyeler ile kurumsal (CLID) ve denizci (SEMN) yolcuların ücretli koltuk uygulaması olan uçuşlarda, standart koltukları ücretsiz seçebileceği belirtildi.

65 yaş üstü yolcular uçak biletlerini iade edebilecek

Öte yandan Türk Hava Yolları,  koronavirüs önlemleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması getirilen 65 yaş üstü yolcuların bilet iadesi yapılabileceğini duyurdu.

THY'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, " 65 yaş ve üzeriyseniz; 10 Kasım 2020 ve öncesinde biletlemesi yapılmış, 10 Kasım 2020 - 31 Aralık 2020 tarihleri arasında 65 yaş ve üzeri kısıtının geçerli olduğu şehirlere gerçekleşecek Türk Hava Yolları ve AnadoluJet seferleriniz için bilet iadesi yapabilirsiniz. Diğer haklarınız orijinal bilet kuralları ve mevcut yayınlar çerçevesince uygulanacaktır” denildi.

Açıklamada, Türk Hava Yolları ve AnadoluJet seferlerine kayıtlı 65 yaş ve üzeri yolcuların iade işlemleri hakkında ise “Hiç kullanılmamış biletler ve inerline uçuşlar için ücret kurallarına bakılmaksızın cezasız iade yapılır" bilgisine yer verildi.

İHA 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.