Tevrat ve İncil'de geçen ifadelerin İslam'da da olması nasıl açıklanabilir?

Tevrat ve İncil'de geçen ifadelerin İslam'da da olması nasıl açıklanabilir?

Kur'an ve hadislerde Allah’ın ayağı, eli, yüzü, bacağı olduğu geçiyor. Tevrat ve İncil’de de böyle geçiyor. Bunların arasında fark nedir?- Müslüman alimler diyorlar ki, Tevrat ve İncil hak değildirler, çünkü Allah’a insanî özellikler yüklüyorlar?.

Tevrat ve İncil’in Allah’tan gelen iki semavi kitap olduğu gerçeği, bizzat Kur’an’da defalarca vurgulanmıştır. Bu kitaplara inanmayan hiç kimse Müslüman olmaz. Dolayısıyla, bu kitaplarda olan her şeyin yanlış olduğuna dair İslam alimleri arasında bir iddia yoktur, olamaz da...

İslam alimlerinin kabul ettiği nokta, aslı vahiy olan bu iki kitabın daha sonra bazıları tarafından tahrif edilip değiştirildiğidir. Ancak bu durum, içlerinde hiçbir dorğunun olmadığı anlamına gelmez. Nitekim Hüseyin Cisri, Tevrat ve İncil'de, Peygamberimize (asm) işaret eden yüz on dört delil çıkarmıştır.

Hiçbir kaynakta “Allah’a el, yüz” gibi bazı nitelemeler içerdiği için bu kitapların tahrif olduğu bilgisine rastlayamadık.

Bunlar birer metafor / mecaz olduğu kabul edilmektedir. Buna göre “Allah’ın yüzü” onun varlığı / Zat-ı akdesi anlamına gelir. “Eli” ise onun kudretinden kinayedir.

Ancak bu iki kitapta “Hz. Lut’un kızlarıyla yattığı”, “Hz İsa’nın Allah’ın oğlu olduğu” konusu gibi hiçbir aklın kabul etmeyeceği ve hak dinin temel ahlaki realitesine tamamen aykırı olan bazı hurafeler vardır.

Şunu hemen belirtelim ki, “ateizm ve deizm” gibi onlarca dinsiz ve ahlaksız cereyanların bulunduğu bu çağda, Ehl-i kitap olanlarla tartışmayı hak din adına zararlı ve lüzumsuz görüyoruz...

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum