Teşrik tekbirleri nedir, Teşrik tekbirleri ne zaman başlıyor, Teşrik tekbirleri nasıl söylenir

Teşrik tekbirleri nedir, Teşrik tekbirleri ne zaman başlıyor, Teşrik tekbirleri nasıl söylenir

Teşrik tekbiri nedir? Teşrik tekbiri nasıl söylenir? Ne zaman başlar ne zaman biter? Teşrik tekbirinin anlamı, manası, Arapça ve türkçe okunuşu haberimizde....

Risale Haber-Haber Merkezi 

Kurban Bayramının Arefe günü sabah namazında başlayarak Kurban Bayramının dördüncü günü ikindi namazına kadar, her farz namazın akabinde söylenmesi vacip olan Teşrik tekbirleri unutulmamalı.

Kadın erkek ayrımı olunmaksızın toplamda 23 vakit farz namazın sonrasında birer defa söylenmesi vacip olan Teşrik tekbirleri bu sene 20 Ağustos Pazartesi günü Sabah namazında başlayacak, 24 Ağustos Cuma günü ikindi namazından sonra son kez söylenerek tamamlanacak.

Teşrik Tekbiri ne zaman, nasıl ve kaç defa getirilir

Dinimizde mübarek gün ve bayramlar Allah'ı zikretmek ve Allah'a şükretmek için özel günlerdir ve bu günlerde yapılan ibadet ve zikirlerin değerleri diğer zamanlara nazaran daha kıymetlidir. Kurban Bayramı'nın da özel bir ibadeti olan Teşrik tekbirleri getirilirken bazı hassas noktalar vardır ve bu noktalara dikkat edilmelidir. Teşrik Tekbirleri yukarıda belirttiğimiz üzere arefe günü sabah namazından, bayramın dördüncü günü ikindi namazının farzına kadar toplamda 23 farz namazın hemen arkasında, selam verildikten sonra başka hiç bir şey söylemeden önce okunmalıdır. Her namazın sonrasında sadece 1 (bir) kez okunması yeterlidir.

Teşrik Tekbirini kimler getirir? Kurban kesmeyen de Teşrik Tekbiri getirir mi?

Teşrik tekbirleri kendisine namaz farz olan kadın erkek her müslümana vaciptir. Kurban kesen, kurban kesmeyen, namazını cemaatle kılan, namazını yalnız kılan, yolcu (seferi) olan yada olmayan kadın erkek herkes teşrik tekbirlerini getirmelidir. Bu hüküm herkes için geçerlidir.

Teşrik Tekbiri'nin Arapça Yazılışı

اَللّهُ اَكْبَرُ اَللّهُ اَكْبَرُ لاا اِلهَ اِلاَّ اللّه وَاللّهُ اَكْبَرُ اَللّهُ اَكْبَرُ وَلِلّهِ الْحَمْدُ

Teşrik Tekbiri'nin Türkçe Okunuşu (Transkripsiyonu)

Teşrik Tekbirinin türkçe okunuşu "Allahü Ekber Allâhü Ekber Lâ ilâhe İllâllahü Vallâhü Ekber, Allâhü Ekber ve Lillâhi`l-Hamd " şeklindedir.

Teşrik Tekbiri'nin Anlamı

Teşrik Tekbirinin cümle cümle manası “Allah en büyüktür. Allah en büyüktür. Allah’tan başka ilâh yoktur. Allah en büyüktür. Allah en büyüktür. Hamd yalnız Allah içindir.” şeklindedir.

www.RisaleHaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.