Terör saldırılarına sevinen zavallılar var

Terör saldırılarına sevinen zavallılar var

Adalet Bakanı Bozdağ, "Teröristlerin gerçekleştirdiği saldırılarda askerimiz, polisimiz hatta sivil vatandaşımız şehit olduğunda, yaralandığında bundan mutlu olabilecek kadar insanlıktan çıkmış zavallılar var" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat'ta il ve ilçe belediye başkanlarıyla istişare toplantısında bir araya geldi. 

Bozdağ, toplantı öncesi gazetecilerin, "Türkiye'nin terör örgütleri PKK, PYD ve YPG üyelerine yönelik operasyonlarına karşı bazı milletvekili ve akademisyenlerin Türkiye aleyhine tavır takındıklarını" belirtmeleri üzerine, "Türkiye Cumhuriyeti'nin, vatandaşının huzur ve güvenliğini sağlamak, kamu düzenini tesis etmek, temel hak ve hürriyetlerin özgürce kullanıldığı, güvenli bir ortam oluşturmak için yaptığı bu haklı mücadelesinin yanında duracağı yerde, terör örgütüne, onun eylem yapan teröristlerine yakın durmayı, hatta daha ileri bir taraftar gibi hareket etmeyi tercih ediyorlar. Bu kabul edilebilir bir durum değildir" karşılığını verdi.

Her şehit geldiğinde sevinen kesimler olduğunu ifade eden Bozdağ, şöyle devam etti:

"Maalesef Türkiye'de her terör saldırısı olduğunda, teröristlerin gerçekleştirdiği saldırılarda askerimiz, polisimiz hatta sivil vatandaşımız şehit olduğunda, yaralandığında bundan mutlu olabilecek kadar insanlıktan çıkmış zavallılar var. Terör saldırısında teröristlerin ateşiyle askerimizin polisimizin vatandaşımızın şehit olmasına sevinenler, insanlıktan çıkmışlardır. İnsan böyle bir hadisede sevinemez ama böyleleri var. Ben bunlar için 'belhüm adal' ifadesini kullanıyorum. Yani öyle bir vasfı taşıyorlar. Yoksa aklı olan, kalbi olan, vicdanı olan birisi böyle saldırılar karşısında sevinmez. Askerin, polisin şehit edilmesinden mutlu olmaz. Vatanını milletini devletini seven, milletin huzur ve refahını arzu eden, barış ve güven içerisinde ülkenin geleceğe taşınmasını isteyen birisi asla sevinemez." 

Memurlarla ilgili genelge

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, memurlara ilişkin genelgenin "muhbirlik genelgesi" olmadığını, bu genelgeyle memurun "gece silahlı, gündüz külahlı" olamayacağını belirtti.

Başbakanlığın yayımladığı genelgeyi bazı basın yayın organlarının "muhbirlik genelgesi" olarak takdim ettiğini aktaran Bozdağ, "Bu büyük bir karalama ve çarpıtmadır. Başbakanlığının yayınladığı genelgeyi herkes okur ve bilir ki bu genelge kimseyi muhbirliğe davet etmemektedir. Genelge kamu görevlilerinin başında amir olanların yasaların kendilerine yüklediği görevleri hatırlatmaktadır" dedi. 


AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.