‘Termal sularımızı İskandinavlar çok seviyor’

‘Termal sularımızı İskandinavlar çok seviyor’

Türkiye’nin termal alanlarına Avrupalı yönelimi arttı. Termal otel yatırımları ile bilinen Karaderili Şirketler Group Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Karaderili, “Şifalı sularımızı İskandinavlar çok seviyor.” dedi.

Karaderili, Türkiye’nin şifalı sularının hem debileri ve ısıları hem kimyasalları ile ilgi odağı olduğunu vurguladı.

Fiyatların Avrupa ve diğer ülkelere göre uygun olduğuna işaret eden Karaderili, “Termal otellerimizde Avrupa’dan konuklarımız artıyor. Bu trendi olumlu görüyoruz. Avrupa’ya otellerimiz 12 hizmet veriyor.” açıklamalarında bulundu.

Karaderili Şirketler Grubu Acente ve Bayii Koordinatörü Deniz Derelli de şunları ifade etti:

“Termal sulara aşinayız. Ama bizler termal su ve bu sular ile yapılan terapileri Avrupa ve İskandinav ülkeleri gibi bilinçli kullanmıyoruz. Bu ülkelerde bulunan bireyler, termal suları tedaviyi teşvik edici değil de bağışıklığı ve bedeni güçlendirici öğeler olarak kullanmaktadırlar. Bu durum Avrupa ve ilgili ülkelerde bir kültür gibidir. Ülkemizde de tüketici algısı giderek bu kültüre yakınlaşmaktadır. Daha evvel konuklar, rahatsızlığı olduğunda termal otellere geliyordu. Ama şu an bedenini ve sıhhatini korumayı amaçlayan konukları da termal otellerde görmekteyiz.”


Öte yandan Karaderili Şirketler Group 3 termal alan ile 200 bini aşkın tatilciye hitap etmeyi hedefliyor. Bu çerçevede ilk yatırımını Kütahya’ya Emet Termal Resort & SPA ile yapan grup, artan talebi karşılamak için Yalova’ya 2 bin 200 yataklı otel inşa ediyor. Osmanlı mimarisinden ilham alınarak 50 bin metrekareye ilk etapta 55 milyon yatırım ile yapılacak otelin yakında açılacağı bildiriliyor.
Grubun termal yatırımları Balıkesir Sındırgı’da devam ediyor. Bu yatırım için de ilk etapta 40 milyon Euro yatırım öngörülüyor.

CİHAN

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.