Teravih Namazı nasıl kılınır? Teravih Namazı kaç rekat?

Teravih Namazı nasıl kılınır? Teravih Namazı kaç rekat?

2017 Ramazan'ın gelişi ile birlikte İslam Alemi'ni tatlı bir telaş sardı. 26 Mayıs Cuma itibari ile ilk Teravih Namazı kılınacak. Peki Teravih Namazı nasıl kılınır? Teravih kaç rekattır? Teravih namazı evde kılınabilir mi?

11 Ayın Sultanı Ramazan Arefesi'ne eriştik. İslam Alemi'nin en kıymet verdiği ay olan Ramazan için geri sayım başladı. Oruç ibadeti ile geçirilecek 1 ay boyunca pek çok farklı ibadet ile bu mübarek ay ihya edilecek. Teravih Namazı ise Ramazan'ın bir diğer önemli ibadeti. İlk teravih bu gece kılınacak. Mü'minler ise Teravih Namazı'nın kılınışını merak ediyor. Teravih namazı nasıl kılınır? Teravih kaç rekattır?

Teravih Namazı'nın önemi için tıklayınız

Teravih Namazı Peygamber Efendimiz (s.a.v ) tarafından Ramazan Ayı boyunca kılınmış olan ve Halifeler tarafından devam ettirilerek günümüze kadar ulaşmış Sünnet olan bir nafile namazdır. Teravih kelime anlamı olarak rahatlamak ve dinlendirmek anlamına gelmektedir. Ramazan Ayı boyunca Yatsı Namazı ile birlikte kılınır.

Peki Teravih namazı kaç rekattır? Teravih namazı nasıl kılınmalıdır? Teravih namazı'nın kılınışı ve fazlası haberimizde...

Teravih Namazı nasıl kılınır?

Teravih Namazı Yatsı Namazı ile Vitr namazı arasında kılınır. 4 Rekatta veya 2 Rekatta bir selam vererek kılınır. Her dört rekatın sonunda La İlahe İllallah ve Selavat getirmek uygundur.

Teravih Namazı'na cemaat ile kılacaksanız normal namaz gibi 'Niyet ettim Teravih Namazı'nı kılmaya, uydum hazır olan imama' diyerek niyet edilebilir.

Teravih Namazı kaç rekattır?

Teravih Namazı 20 rekat olarak kılınmaktadır. Fakat 8 ila 16 arasında kılındığında da Sünnet yerine gelmiş olur. Türkiye'deki camiler 20 rekat olarak kılmaktadır.

Teravih Namazı evde kılınır mı?

Teravih Namazı evde kılınabilir. Fakat Camii'de kılmak daha uygundur.

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum