Tek tip askerlik ne zaman çıkacak? Askerlik 9 aya düşecek mi?

Tek tip askerlik ne zaman çıkacak? Askerlik 9 aya düşecek mi?

3 Ağustos 2018'te çıkan bedelli askerlik sonrası gündeme gelen 'Tek tip askerlik' ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Pek çok genç askerliğin 9 aya düşmesini bekliyor.

Risalehaber Haber Merkezi- Başvuruları geçtiğimiz ay biten bedelli askerlik ile ilgili alım süreci devam ederken, askerliği ilgilendiren bir gelişme de tek tip askerlik konusunda yaşandı. Tek tip askerlik uygulaması ile kısa-uzun dönem askerlik farkı kalkacak ve tüm askerlik hizmeti 9 aya düşecek. Yine iddialara göre bunun 3 ayı zorunlu temel eğitim olacakken, 6 ayı bedelli olarak yapılabilecek. Aynı iddialarda 6 ay bedelli askerlik yapmak istemeyenlerin para alacağı konuşuluyor.

Bu nedenle pek çok genç tek tip askerlik ne zaman çıkacak? sorusuna yanıt arıyor.

ÖNEMLİ GÖRÜŞME

Tek tip askerlik sistemine yönelik kritik bir görüşme dün gerçekleşti. Bu konuda Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve kuvvet komutanlıkları ile birlikte yürütülen çalışma yavaş yavaş sona yaklaşıyor.

Bu toplantıda yeni askerlik sistemi görüşüldü. Askerlik sürelerinin kısaltılmasının da bu toplantıda konuşulduğu biliniyor.

Bakan Akar daha önce bu konudaki çalışmaların 2-3 ay içinde biteceğini söylemişti. 2019 yılının hemen başında tek tip askerlik konusunda daha net açıklamalar gelebilir.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum