TC Kimlik No ile e-Devlet şifresi alma

TC Kimlik No ile e-Devlet şifresi alma

Vatandaşa kolaylık sağlayacak olan E-Devlet sistemine nasıl giriş yapılır? TC Kimlik No ile E-Devlet girişi nasıl yapılır? E-Devlet şifresi nasıl alınır? E-Devlet nasıl kullanılır?

Vatandaşın kamu binalarında saatlerce sıra beklemesinin önüne geçen E-Devlet sistemine nasıl giriş yapılır? Tüm kamu işlemlerini bir tık ile yapabileceğiniz E-Devlet sistemi için öncelikle bir şifre almanız gerekecek.

E-DEVLET GİRİŞİ YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

Vatandaşlar E-Devlet internet sitesinde bir giriş ekranı ile karşılaşıyor. Bu ekrandan 'e-Devlet şifresi ile giriş', 'mobil imza ile giriş', 'elektronik imza ile giriş' ve 'T.C. kimlik kartı ile giriş' giriş yöntemlerinden birisinin kullanılarak, giriş yapılması gerekiyor.

Vatandaşın sistem üzerindeki bu giriş yöntemleri arasında en çok kullandığı yöntem e-Devlet şifresi ile giriş seçeneği oluyor. Bu yöntem ile E-Devlet sistemine girmek isteyen bir vatandaşın öncelikle tüm Türkiye'deki her bir PTT şubesinden son derece cüzi bir ücret ve kimlik ibrazı karşılığında bir kere alınan e-Devlet şifresi alması gerekiyor. Alınan E-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapabilmenin çok kolay olması nedeni ile vatandaşlar tarafından daha yaygın olarak kullanılan bir giriş yöntemi oluyor. E-Devlet sistemi içerisinde yer alan tüm online hizmetlerden yararlanılabilirken, bazı hizmetlerde daha üstün güvenlik bilgilerinin gereklilik arz ediyor olması başta adres değişikliği gibi işlemlerde vatandaşlarda 'elektronik imza ile giriş' veya 'mobil imza ile giriş' yapmaları talep ediliyor.

E-Devlet sistemine giriş işlemlerinde olduğu gibi pek çok farklı alanda da kullanılabilen mobil imza GSM operatörlerinden alınabiliyor. Sanal devlet kapısı tarafından herhangi bir ücretlendirme yapılmayan bu mobil imza için GSM operatörleri üyelik ücretleri alabiliyor. Aynı şekilde elektronik imza içinde sistemde herhangi bir ücretlendirme bulunmuyor. Ancak Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından yetkilendirilen Elektronik Sertifika Sağlayıcıları tarafından belirli bir miktar üyelik ücretleri alınabiliyor. Bu iki e-Devlet giriş yönteminin günümüz modern dünyasında kurumsal açıdan en güvenli teknikler olması, sanal devlet kapısı sistemi içerisinde yer alan bazı üst düzey işlemlerin yapılabilmesi için sistem tarafından girişin bu yöntemlerden birisini kullanarak, yapılması talep ediliyor.

cnntürk

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.