Taşerona kadro yasası geliyor

Taşerona kadro yasası geliyor

Yaklaşık 1.5 milyon taşeron işçinin merakla beklediği çalışma başladı. Maliye Bakanlığı kimlerin asıl işi yaptığını belirleyecek ve kadro açılacak

Kamu kurumlarında çalışan taşeronların merakla bekledikleri yasal çalışma başladı. Yaklaşık 1.5 milyon taşeron işçi için, geçtiğimiz dönemde çıkan torba yasa ile değişik haklar verilmişti. Taşeron işçilerin yıllık izinleri, tazminat hakları ve maaşları güvence altına alınmıştı. Ardından kamuda asıl işi yapanların belirlenmesi için Bakanlar Kurulu kararı beklenmeye başlamıştı. Bu konuda Maliye Bakanlığı bir çalışma başlatarak kadroya geçecek personeli belirliyor. Karayolu işçilerinin kadroya geçtiğinde Başbakan Ahmet Davutoğlu diğer kamu kurumlarındaki asıl işi yapan taşeron işçilerin de kadroya geçeceği müjdesini vermişti. 

ASIL İŞ KRİTERİ 
Edinilen bilgiye göre, çalışma ile kamu kurumlarında hangi hizmetlerin dışarıdan alınacağı hangilerinin ise asıl iş sayılacağı tespit ediliyor. Buna göre asıl işi yaptığı belirlenen taşeron işçiler kadroya geçecekler. Söz konusu çalışma bittiğinde tasarı Bakanlar Kurulu'na sunulacak ve kamuoyuna duyurulacak.

Takvim

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.