Taşerona Kadro verilecek mi? Taşerona kadro son durum ne?

Taşerona Kadro verilecek mi? Taşerona kadro son durum ne?

Taşerona kadro son dakika haberleri gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. 750 binden fazla taşeron, kendilerine verilen taşerona kadro sözününün tutulmasını istiyor. Taşerona kadro veriliyor mu? Taşerona kadro'da son durum ne?

Taşerona kadro konusu gün geçtikçe umutsuz bir vaka olmaya devam ediyor. Yüzbinlerce taşeron kendilerine sözü verilen kadro'nun verilmesini bekliyor. Taşeron İşçilere kadro son olarak Meclis gündemine de taşındı. Taşerona kadro son dakika haberleri, henüz kendilerine verilmiş sözler tutulmamış olan taşeronların ilgisini çekiyor. Taşerona kadro verilecek mi? Taşerona kadro'da son durum ne?

Taşerona kadro konusu sözü verildiği 2015 Haziran'dan beri merak konusu. O günden beri sürekli çeşitli nedenlerle ertelenen taşerona kadro sözü, referandum sonrasında çözüm bekliyor. 2016 yılının son aylarında taşerona kadro konusu çözüme kavuşmak üzereyken, araya giren Anayasa Değişikliği Referandumu süreci nedeniyle süreç bıçak gibi kesilmişti. Referandum öncesinde de pek çok yetkili taşerona kadro için 16 Nisan Referandum'unun sona ermesini bekleyin demişti.

16 Nisan'da yapılan referandumdan sonra taşeronların beklentisi bir hayli artsa da, aradan geçen 2 aylık sürede bu konuda birşey yapılmadı. Bu da taşeronların endişesini beraberinde getirdi. Pek çok taşeron işçi bu konunun çözüme kavuşmasından ümidini kaybetmiş görünüyor.

Taşerona kadro, son olarak Meclis'te de konuşuldu. Soru doğrudan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na yöneltildi. Müezzinoğlu'nun açıklamaları şu şekilde;

"Tabii, gerek hizmet alımıyla, “taşeron” dediğimiz gruplarla ilgili çalışmalarımızı henüz tamamlamadık. Daha doğrusu, referandum sonucunda, halk oylaması sonucunda başlayacağımız çalışmalara henüz daha başlamadık. İnşallah, önümüzdeki günlerde bu yönde çalışmalar başlar"

Risale Haber

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.