Taşerona kadro son gelişmeler neler? Taşeronlara kadro gelecek mi?

Taşerona kadro son gelişmeler neler? Taşeronlara kadro gelecek mi?

Sayıları 750 bini bulan taşeronlar, 2018 yılı gelmeden taşerona kadronun artık gelmesini istiyor. Yüzbinlerce işçi, taşerona kadro gelecek mi? sorusuna yanıt arıyor.

Devletin pek çok kurumunda memur alımlarında ve personel alımlarında sona gelinmesi gözü kulağı taşerona kadro meselesine çevirdi. 2018 yılına az bir süre kala taşerona kadro son gelişmeler merak konusu. Taşeronlara kadro gelecek mi? sorusu dilden dile yayılıyor.

Taşeron işçiler gözlerini hükümete çevirdi. Pek çok yetkili ardı ardına taşeron sorununun çözüleceğini vaat ediyor. Taşeron işçiler ise taşerona kadro son dakika haberlerinin peşine düştü. 

Taşerona kadro son durum...

Taşeronlara kadro ile ilgili gelen son haberler, taşeron işçilere yönelik farklı formül arayışı olduğunu doğruluyor. Bu konuda çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığının hummalı bir çalışma içinde olduğu biliniyor. Bunun için farklı bir statü getirilerek tüm taşeronların bu statüye dahil edileceği gündeme geldi. Keza bir kurum bünyesinde taşeronların bakanlık veya belediyeye devredileceği de gelen bilgiler arasında.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçen Torba Yasa içinde de taşeronlara ait maddeler olduğu biliniyor. Torba tasarıda taşeron işçilerin maaşlarına dair düzenlemeler yer alıyor. Buna göre taşeronların maaşı artık Maliye Bakanlığı tarafından belirlenecek.

Maliye Bakanı Naci Ağbal da taşeronlar ile ilgili açıklama yapan Bakanlardan biri oldu. Ağbal'dan gelen taşeron açıklaması şu şekilde;

“Teknik çalışmalar bitti. EKK’da görüşüp Bakanlar Kurulu ve ardından Meclis’e sevk edeceğiz. Çok uzun bir kanun tasarısı olmayacak. Belki 20 maddelik bir çerçeve kanun olacak. Çok kısa sürede geçeceğini düşünüyoruz”

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.