Taşerona kadro son durum ne? Taşeronlara kadro son haberler

Taşerona kadro son durum ne? Taşeronlara kadro son haberler

Taşerona kadro son dakika haberleri yüzbinlerce taşeron tarafından merak edilmeye devam ediyor. Taşerona kadro ne zaman gelecek? sorusu bekleyiş içinde olanların dilinden düşmüyor.

Taşerona kadro meselesi, son kabine değişikliğinden beri tekrar işçilerin radarına girdi. Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu döneminde istediğini bulamayan taşeron işçiler, taşerona kadro verilecek mi? sorusunun yanıtı için yeni bakan Jülide Sarıeroğlu'na gözler çevrilmiş durumda. 

Taşerona kadro son durum için ayrıca Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'dan açıklamalar gelmiş durumda.

Yeni yasama yılının başlaması ile birlikte Taşerona kadro sürecinin de ilerlemesi öncelikli beklenti olarak karşımıza çıkıyor. Taşerona işçilere kadro için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu; 80 milyon vatandaşı ilgilendiren bir sorumluluğumuz var. Talep, beklenti ve ihtiyaçların yüksek olduğu bir bakanlık. İşçilerimizin, taşeronda çalışan kardeşlerimizin, esnaflarımızın, çiftlerimizin, iş verenlerimizin, memurlarımızın yoğun beklentileri var. Bu anlamda bir denge kuracağız. Bu dönem, ülkemizin mali durumu, istikrarı, 80 milyon vatandaşımızın menfaatini dikkate alarak, tüm talepler konusunda hassasiyetimizin yüksek olacağı, çözüm konusunda irademizi ortaya koyacağımız ve vicdanları rahat ettirecek şekilde bir çözüm konusunda gayret göstereceğimiz bir dönem olacak."

ifadelerini kullanmıştı.

Taşerona kadro son açıklamalar

Taşerona kadro son haberlere özellikle Naci Ağbal ve Bekir Bozdağ'ın sözleri damga vurdu. Taşerona kadro için konuşan Maliye Bakanı Ağbal;

"Bu konu gerçekten çok sayıda vatandaşımızı ilgilendiriyor. 1 milyona yakın insanımız kamu ile ilişkili konularda hizmet sunuyor. Onlar gerçekten emekli ve yürekleri ile hizmete katkı veriyorlar. Sistemin değiştirilmesi ve kamuya doğrudan hizmet vermek istiyorlar. Geçmişte uzun süre çalışmalar yaptık. Sözleşmeli modele dayanır bir modeli de sunduk. Önceki yapılan çalışmaları da dikkate almak suretiyle bir çalışma yapılıyor. Toplumun geniş bir beklentisi olduğunu biliyoruz. Çalışma Bakanlığımızın çalışmaları yakın zamanda ortaya çıkacak. Ben çok uzak olmayan vadede bu çalışmaların sona geleceğine inanıyorum. İnşallah tatlıya bağlayacağız" 

ifadelerini kullandı.

Bekir Bozdağ ise Taşeron İşçilere müjdeyi verdi. Bozdağ'ın açıklamalarına göre 1 Ekim 2017 tarihinde taşeron meselesi ayrıca TBMM Genel Kurulu'nda da görüşecek. Şimdi pek çok Taşeronun gözü Ekim ayına çevrilmiş durumda.

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.