Taşerona Kadro ne zaman verilecek? Taşerona Kadro'da sevindiren açıklama

Taşerona Kadro ne zaman verilecek? Taşerona Kadro'da sevindiren açıklama

Yüzbinlerce Taşeron İşçinin Kadro bekleyişi sürüyor. 2015 Haziran'da sözü verilen Taşerona Kadro konusu halen çözülmedi. Taşerona kadro son dakika haberlerinde sevindiren bir taşeron açıklaması yer alıyor.

Taşerona kadro'da son durum pek çok taşeron işçiyi yakından ilgilendiriyor. 2 yıl önce sözü verilen kadro, taşeronların birinci sorunları olmuş durumda. Zaman geçiyor ve taşerona kadro konusu bir türlü çözüme kavuşmuyor. Bu da pek çok taşeronun artık kadro beklentisini kesmesine neden olmuş durumda. Taşeron'a kadro ne zaman verilecek? diye soran binlerce taşeron, taşeron son dakika haberlerini ilgi ile takip ediyor.

Taşerona kadro açıklamalarında uzun süredir sessizlik hakim olmuş durumda. Yaklaşık 3 haftadır hiçbir yetkiliden konu ile ilgili bir açıklamama gelmişti. Taşerona kadro bekleyişi 16 Nisan Referandumu'ndan beri sürüyor.

Anayasa Değişikliği öncesi pek çok bakan ve yetkili, taşeronlara kadro verilmesi ile ilgili referandum sonrasını işaret etmişti. Pek çok işçi de referandum sonrası kadro sorununa çözüm bulunması konusunda bekliyor. Fakat Referandumun ardından geçen 2 aylık süreçte pek bir gelişme yaşanmaması endişeleri arttırdı.

Taşerona kadro son durum

Taşeronlara kadro konusunda son olarak Bilim,Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bir açıklama yaptı. Verilen soru önergesine yanıt veren Özlü;

"Bu konuda bir çalışma yaptı hükümetimiz. İki alternatif gündemde, Bakanlar Kurulu'na sunum yapıldı, bunlardan birisine karar vereceğiz" sözleri ile taşeronları tekrar ümitlendirdi.

Taşerona kadro sorunun önümüzdeki haftalarda konuşulması ve 2017 bitmeden çözüme kavuşması bekleniyor.

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
8 Yorum