'Taşeron işçiler asıl işte çalıştırılamayacak!'

'Taşeron işçiler asıl işte çalıştırılamayacak!'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik taşeron işçilere yönelik açıklamalarda bulundu. Çelik açıklamasında; 'Taşeron işçiler asıl işte çalıştırılamayacak bu kadar net.' dedi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik bir dizi temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa’ya geldi. 

“TAŞERONLAR ASIL İŞTE ÇALIŞTIRILMAYACAK”
Taşeron işçilere yönelik açıklamalarda bulunan Çelik, “Bu kural gelmiş bitmiş. Taşeron işçisi asıl işte çalıştırılamayacak bu kadar net. Eğer çalıştırılıyorsa karayollarında olduğu gibi karayollarının da kadroya ihtiyacı açık, elemana ihtiyacı açık ve biz bunları kadroya aldık. Hizmet alımında çalışacak işçilerinde asıl işte çalışanların hakları neyse o hakları kendilerine verildi. Hizmet alımı bir iş olacaksa orada çalışacak işçimizin yıllık izninden kıdem tazminatına kadar bütün hakları asıl işçi neyi alıyorsa aynı haklar diğer işçilere verildi. Hayali rakamlarla bazı insanların kafası çalıştırılmaya çalışıyor. Ben buradan net bir ifadeyle belirmek istiyorum: Muhalefetlerin çalışma ve sosyal güvenlik ile ilgi vaatleri var Bin 500-800,2 bin, 5 bin yetmedi. 10 bin diyenler var. Bu şekilde asgari ücreti arttıranlar var” diye konuştu.

Çalışanı işsiz bırakmayacak program ve projelerin üretilmesi gerektiğini belirten Çelik, şöyle konuştu: “Atılan adımlar çalışanı işsiz bırakmamalıdır. İşçiyi işsiz hale getirirseniz bunun vebalinden kurtulamazsınız.

iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.