Tarihi Osmanlı tatlısına Arnavut rakip

Tarihi Osmanlı tatlısına Arnavut rakip

Ramazan aylarının vazgeçilmezi olan ve Osmanlı'dan günümüze kadar uzanan "Güllaç" tatlısına, Arnavut tatlısı olan "Trileçe" rakip oldu.

Ramazan aylarının rakipsiz olarak en fazla tüketilen tatlısı güllacın yerini şimdilerde Türkiye'ye gelen trileçe tatlısı almaya çalışıyor. Güllaca, trileçenin rakip olduğunu anlatan pastane işletmecisi Kasım Ülgür, bütün tatlı çeşitlerinin sattığını, fakat bu ayda güllaç ve trileçeye daha fazla rağbet olduğunu söyledi. Ülgür,
“Ramazan ayında en çok güllaç tatlısı satılıyor. Aslına bakarsanız bütün tatlı çeşitlerimiz satılıyor, herkesin damak tadı farklı olduğu için isteğe bağlı oluyor. Ama en çok satan tatlımız güllaç. Güllaç tatlısını takip eden şu anda trileçe tatlısı var. Trileçe tatlısından sonra da kaymaklı ekmek kadayıfı tatlısı geliyor. Bu mevsimde kabak tatlısı da oldukça iyi ilgi görüyor” dedi.

İFTARDA HAFİF TATLILARI ÖNERİLİYOR
Ramazan ayında vatandaşlara sütlü tatlı yemeleri konusunda önerilerde bulunan Ülgür, diğer tatlı çeşitlerinin de tüketildiğinde susatmadığını söyledi. Ülgür, “İftarda vatandaşlara daha çok güllaç ve trileçe tatlarını öneriyoruz, sütlü ve daha hafif oldukları için. Normal günlerde de baklava çeşitlerini öneriyoruz. Bu tatlılarda kaynatma şerbet oldukları için iftarda da yenilebilir aslında. Vatandaşlarımız bu baklava çeşitleri ve diğer tatlılarımızı gönül rahatlığı ile yiyebilirler” şeklinde konuştu.
Pastane işletmecisi Kasım Ülgür ayrıca, güllaç tatlısının kilosunu 15 TL’den, trileçe tatlısının kilosunu ise 17 TL’den satışa sunduklarını da sözlerine ekledi. 

İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.