Talaş piramitleri Çin Seddi'ni zorluyor

Talaş piramitleri Çin Seddi'ni zorluyor

Türkiye, MDF ve sunta ihracatında Çin ile yarışıyor.

MDF üretimi ile Avrupa birincisi olan Türkiye laminat parke üretiminde Avrupa'da 2. sırada dünyada ise 3.sırada yeralıyor. Türk ürünleri Ortadoğu ve Asya ülkelerinde fiyat cazibesi ile tercih edilirken kalitesi ile Avrupalıları ve Amerikalıları cezbediyor.

Talaş yonga ve liften elde edilen ürünler Türkiye'nin sınırlarını aştı. Sunta, MDF üretiminde Türkiye yeni bir merkez olma yolunda ilerliyor. Kalite renk ve yükselen Türkiye değeri ile sektör sıçramasını sürdürüyor. İnşaat sektörünün büyümesi sektörü dünya mal satan bir konuma getirmede büyük rol oynadı. Türkiye MDF'de dünyada ikinci Avrupa'da birinci duruma ulaştı. Laminat parkede Avrupa'da ikinci, dünyada 3. sırada yeralan sektör, büyümesini katlayarak sürdürüyor. Türkiye'de üretilen ürünler Avrupa'dan Amerika'ya Avustralya'dan İran'a kadar bir çok evi, oteli ve plazalari süslüyor. Sektörün dünyadaki en
büyük rakibi Çin. MDF pazarının yüzde 37'sini elinde tutan Çin'in en büyük rakibi ise Türkiye.

ÇİN SINIRINI ZORLUYRUZ

Türk ürünleri Gürcistan'dan Kazakistan'a kadar uzanan coğrafyada Çin sınırına kadar ulaşmış durumda. Asya ve Ortadoğuda fiyat rekabeti ile kendine alıcı bulan Türk ürünleri Batıda özellikle Amerika ve Avrupa'da kalitesi ve ürün çeşitliliği ile yer buluyor. Avrupa'nın ünlü markaları ve işyerlerinde kullanılan ürünlerde Türkiye markalı ürünler tercih sebebi. Ülkemizde bu alanda faaliyetlerini sürdüren Ağaç Sanayinde Gelişmiş Teknoloji (AGT) şirketi dünyanın 60 ülkesine ürün satıyor. Kurucusu fizik mühendisi Ahmet Söylemez. Sağlık sebebiyle geldiği Antalya'da kurduğu küçük bir atölye dünya çapında bir şirket halini aldı.
 
TÜRKİYE'nin ÖNEMLİ MARKASI AGT

1994 yılında Antalya Organize sanayi'ye gelen firma 1996 yılında profil üretim tesisini kurdu. 2004 yılında panel üretim tesisi kuran firma 2005 yılında ilk 500 şirket arasında girdi. AGT Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Grup Başkanı Şirzat Subaşı 3 ülke ile başlanan ihracatta 60 ülkeye ulaştıklarını söyledi.

TÜRKLER DÜNYAYA MEYDAN OKUYOR

Türkiye'nin yonga levhada kapasitesi 5.5 milyon metreküp. MDF'de ise 6 milyon metreküpe varan bir üretim kapasitemiz bulunuyor. Türkiye laminat parkede Avrupa'da ikinci dünyada 3. sırada. Ağaç sektöründe Türkiye ihtiyacının yüzde 31'ini Rusya, Ukrayna ve Romanya'dan ithal ediyor. Türkiye'de bu alanda 25 firma yeralıyor.

5 KITAYA ÜRÜN SATIYOR

AGT tarafından basın mensupları için Antalya'da özel bir tanıtım programı düzenlenedi. AGT Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Grup Başkanı Şirzat Subaşı şirkete özel bilgileri basın mensupları ile paylaştı. Subaşı mobilya, dekorasyon ve inşaat sektörlerine; MDF, MDF-LAM, panel, profil, power gloss, parke ve kapı üretimiyle 5 kıtada faaliyet gösterdiklerini söyledi. AGT ürünlerinin bir marka olduğunu ve kalitesi ile tercih edildiğini sözlerine ekleyen Subaşı “Yılda 500 bin metreküp mdf üretimi yapıyor. Bu 80 tane olimpik havuzu dolduracak büyüklükte. 22 milyon metrekük mdf lam üretimi var. Antalya'nın tüm zeminini kaplıyor. Parke üretimi ise 43 stadı parke ile kaplayabiliyor" diye konuştu.

Yeni Şafak 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.