Sürücü Sertifikası Süresinde Son Bir Haftaya Girildi

Sürücü Sertifikası Süresinde Son Bir Haftaya Girildi

Sürücü sertifikasına sahip vatandaşların, ehliyet almaları için verilen 2 yıllık süre 29 Mayıs'ta sona eriyor.

Resmi Gazete'de 29 Mayıs 2013'te yayımlanarak yürürlüğe giren Taşıtlar Sürücü Kursu Yönetmeliği'nin 45. maddesi kapsamında, bu tarihten önce sürücü sertifikası alan kişilerin sertifikalarını 2 yıl içerisinde sürücü belgesine dönüştürmedikleri halde haklarının iptal edileceği kararlaştırılmıştı.

İşte sürücü sertifikasına sahip vatandaşların, ehliyet almaları için verilen 2 yıllık süre 29 Mayıs'ta sona eriyor.

Sertifika ile ehliyet alımı için son bir haftaya girilirken, Trafik Tescil Büro amirliklerinde görevli personel sayılarının artırılması yönünde yazılı talimat verildi.

HAFTAYA CUMA BİTİYOR

Sürücü sertifikasına sahip vatandaşların ehliyetlerini alabilmeleri için tanınan 2 yıllık süre 29 Mayıs Cuma günü sona eriyor. Sertifika sahibi sürücü adaylarının ehliyetlerini alabilmek için bu tarihe kadar Trafik Tescil Şubelerine başvuru yapmaları gerekiyor. Bu tarihe kadar başvuru yapmayan sürücü adayları, geçerliliğini kaybeden sürücü sertifikaları ile ehliyet alamayacağı gibi ehliyet sahibi olabilmeleri için yeniden sınava girmeleri gerekecek.

YAZILI TALİMAT GİTTİ

Son bir haftaya girildiğinden Trafik Tescil Büro Amirliklerinde yoğunluklar yaşanabileceğini belirten İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Alper, bu nedenle 38 İlçe Emniyet Müdürlüğüne, bünyelerindeki Trafik Tescil Büro Amirliklerinde görevli personel sayılarının artırılması yönünde yazılı talimat verdiklerini ifade etti.

"MAĞDURİYET OLUŞMASIN"

Verilen yazılı talimatta, "Sürücü sertifikası sahibi kimselerin mağduriyetine sebebiyet verilmemesi amacıyla 8 Mayıs tarihinden itibaren Trafik Tescil Büro Amirliklerince yürütülen sürücü belgesi müracaatı randevu sayısı artırılmıştır. 29 Mayıs tarihine kadar yeterli sayıda personelin sürücü belgesi müracaat hizmetlerinde görevlendirilmesi, yaşanabilecek yoğunluk sebebiyle randevu alamayan kimselerin de mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik gerekli tedbirlerin alınması hususunda; bilgi ve gereğini rica ederim" ifadeleri kullanıldı

Haberler.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.