Suriyeli sığınmacılara yardımlar devam ediyor
Adıyaman'daki çadır kentte kalan Suriyelilere yardımlar devam ediyor, Ümraniye'deki bir sivil toplum kuruluşu Suriyeli sığınmacılara insani yardım malzemesi gönderdi
Türkiye'de sığınmacı olarak yaşayan Suriyelilere birçok şehirden yardımlar yapılıyor. Sivil toplum kuruluşlarının organize ettiği yardım kampanyalarında toplanan malzemeler çadır kentlerde yaşayan Suriyelilere gönderiliyor.
İstanbul Ümraniye'de faaliyet gösteren bazı sivil toplum kuruluşları, çadır kentte barınan Suriyelilere giyim ve battaniye yardımında bulundu.
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Adıyaman'daki çadır kentte kalan Suriyelilere yönelik yardımlar devam ediyor.
Ümraniye ilçesinde faaliyet gösteren Yeşilvadi Uluslararası Yardımlaşma Derneği ve İnsan Sağlığı Derneği, düzenledikleri kampanyada temin ettikleri 3 bin battaniye ve 50 koli giyeceği Suriyelilere teslim etti.
Yardım tesliminde konuşan Adıyaman Vali Yardımcısı Mehmet Uğur Arslan, Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin hem devletin hem de Birleşmiş Milletler'in sağladığı yardımlarla sağlıklı şekilde yaşamaya çalıştığını söyledi.
Sivil toplum örgütlerinin yaptığı yardımlarla Suriyelilerin acılarının bir nebze olsun giderildiğini belirten Arslan, "Yardımların Suriyelilerin morallerini artıracağını düşünüyoruz. Gelen battaniyelerle kış günlerinde ısınacaklarını düşünüyorum. Yardımı yapan dernek yetkililerine, Suriyeli sığınmacılar adına teşekkür ediyorum" dedi.
Yeşilvadi Uluslararası Yardımlaşma Derneği Başkanı Sezai Çelik de Yeşilvadi Yaşam Alanı'nda kalan 650 ailenin Suriyeli sığınmacılar için yardım topladığını belirtti.
MALATYA'DAN GİYECEK YARDIMI
Malatya'da faliyet gösteren Işık Kadınlar Derneği, Malatya'da kurulu konteyner kentte yaşayan Suriyelilere giyecek yardımında bulundu.
Fatih köyünde bulunan Beydağı Konaklama Tesisi'ne gelen dernek üyeleri, beraberinde getirdikleri giyecekleri, konteyner kentte bulunan giyim mağazasına teslim etti. Suriyelilere yapılan giysi dağıtımına da katılan üyeler, çocuklarla özel olarak ilgilendi.
Dernek Başkanı Aysel Çelikyay, gazetecilere yaptığı açıklamada, bugüne kadar yaklaşık 50 koli giysi yardımında bulunduklarını söyledi.
Hayırseverlerin yardımıyla 5 bin 400 çift kışlık çorap da getirdiklerini belirten Çelikyay, "Bu kapsamda yardımlarımız devam edecek. Biliyorsunuz kış şartlarında hava çok soğuk ve onların da şu an için giysiye ihtiyaçları var. Malatyalı hemşehrilerimiz yardımlarını esirgemesinler" diye konuştu.
Mağazaya gelen Suriyeli Zahira Nabu (50), yetkililere teşekkür etti. Hiçbir eksiklerinin olmadığını dile getiren Nabu, "Allah'ın rahmetinden başka hiçbir şey istemiyoruz. Çünkü her türlü olanak bizlere sunulmuştur. Allah sizleri korusun. İnşallah siz, bizler gibi zulüm görmezsiniz" ifadesini kullandı.
Dünya Bülteni
