Suriyeli çocuklara kıyafet ve oyuncak dağıtıldı

Suriyeli çocuklara kıyafet ve oyuncak dağıtıldı

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformunca ülkelerindeki iç savaşta anne ya da babalarını kaybeden 115 Suriyeli çocuğa, kıyafet ile oyuncak hediye edildi

Sığınmacılara hizmet amacıyla kurulan platform tarafından her hafta sonu düzenlenen Suriyeli çocuklara yardım etkinlikleri kapsamında, Akçakale ilçesi Süleyman Şah Çadır Kenti'ndeki öksüz ve yetimler sevindirildi.

Minibüslerle Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Yardım Mağazası'na getirilen 115 çocuk, buradan kendilerine uygun kıyafetleri seçti. Oyuncak hediyelerini de alan çocuklar, daha sonra platform üyeleriyle yemek yedi.

Platformun dağıtım sorumlusu Veysel Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyelilere yardım amacıyla mağazayı kurduklarını ve en güzel şekilde hizmet etmeye çalıştıklarını söyledi.

Çalışmalarını hayırseverlerin desteğiyle yürüttüklerini belirten Toprak, 1,5 yıl önce açtıkları mağazadan şimdiye kadar 70 bin kişinin yararlandığını dile getirdi.

Her hafta yaklaşık 100 çocuğa yeni kıyafet yardımı yapmaya çalıştıklarını kaydeden Toprak, "Başta Deniz Feneri olmak üzere tüm hayırseverlere teşekkür ediyoruz. Bu sayede çocukların mutluluğuna vesile oluyoruz. Bu savaş devam ettiği sürece çalışmalarımız sürecek. Çocukların sevinçlerine şahit olunca bütün yorgunluğumuz bitiyor" diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.