Sur esnafı ekmeğini başka semtlerde arıyor

Sur esnafı ekmeğini başka semtlerde arıyor

Diyarbakır'da PKK'lı teröristlerin saldırıları nedeniyle kepenk kapatmak zorunda kalan Sur ilçesindeki esnaftan bazıları, iş yerlerini başka semtlere taşıdı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör saldırıları nedeniyle kepenk kapatmak zorunda kalan esnaftan bazıları, farklı semtlerde açtıkları iş yerleri ve tezgahlarda satış yapmaya başladı.

Kentteki ticaret ve turizmin merkezi konumunda bulunduğu için "Diyarbakır'ın kalbi" olarak nitelendirilen Sur'da, esnafın, terör örgütü PKK mensuplarınca kazılan hendekler, kurulan barikatlar ve gerçekleştirilen saldırılar nedeniyle yaşadığı mağduriyet sürüyor.

Saldırılardan duyulan endişe nedeniyle yaklaşık 6 aydır turist sayısında büyük azalma olan ilçede gelirleri büyük ölçüde azalan esnaf, evlerine ekmek götürebilmenin yollarını arıyor.

Yüzlerce esnafın kepenk kapattığı ilçede ayakta kalma mücadelesi verenlerden bazıları dükkanlarından çıkarabildikleri ürünleri sokağa çıkma yasağı olmayan bölgelerde kaldırımda açtıkları tezgahlarda satıyor, kimileri ise başka semtlerde yeni iş yeri açarak müşteri edinmeye çalışıyor.

"Bizim iş çevremiz orası"

Gazi Caddesi'ndeki iş yerinden alabildiği ürünleri yeni iş yerinde satışa sunan esnaf B.Y, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hendeklerin kazılmasının ardından başlayan olaylar nedeniyle büyük mağduriyet yaşadığını söyledi.

Terör saldırıları yüzünden yaklaşık 40 gün boyunca iş yerini açamadığını belirten B.Y, şöyle konuştu:

"Mağduriyetimiz ve zararımız çok büyük. Bizim iş çevremiz orası. Yeni yerimize gelmemize rağmen burası da Sur'a yakın diye yine satış yapamıyoruz. Şehir dışından gelen alıcılarımız da vardı, sıkıntılar nedeniyle gelemiyorlar. Şu an ne alacağımızı alabiliyoruz, ne de ödemelerimizi yapabiliyoruz."

"Müşteri kaybımız oldu"

Esnaf H.A. da terör saldırılarının şiddetlenmesinin ardından uzun süre yeni iş yeri arayışına girdiklerini anlattı.

Başka semtte fazla işlek olmayan iş hanında çevredeki esnafın da desteğiyle dükkan açtığını dile getiren H.A, "Müşteri kaybımız oldu. Müşterilerimize ürün gönderemeyince onlar da başka firmalarla çalışmaya başladı. Sur'da herkes farklı bölgelere gidebilmek için arayış içine girdi. Millet artık depolarında ürün satmaya başladı" ifadelerini kullandı.

Esnaf R.A. da terör olayları nedeniyle mecburen iş yerini taşıdığı için üzgün olduğunu söyledi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.