"Süne savaşçıları" görev başında

"Süne savaşçıları" görev başında

Hububat verimini, kalitesini ve protein değerlerini olumsuz etkileyen sünelere karşı mücadelede kullanılan 1 milyon 200 bin faydalı böcek yumurtası doğaya bırakıldı.

Kırklareli'nde sünelere karşı mücadelede kullanılan 1 milyon 200 bin faydalı böcek yumurtası doğaya bırakıldı.

Kırklareli'deki Süne Parazitoit Üretim Merkezi'nde üretilen 1 milyon 200 bin faydalı böcek yumurtası, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerince Kızılcıkdere Köyü'nde doğaya salındı.

Süne ile biyolojik mücadelede kullanılan faydalı böcekler, süne yumurtalarının içine kendi yumurtalarını bırakarak, hem sayılarını artırıyor hem de sayısını azalttıkları sünelerin hububata vereceği zararı önlüyor.

Kırklareli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili  Erman Kirendibi, üretilen parazitoitlerin doğaya bırakılarak, süneyle biyolojik mücadele yapıldığını söyledi.

Türkiye'de 2004 yılından itibaren süne zararlısı ile mücadele ve doğal dengeyi sağlamak amacıyla faydalı böcekler üretilerek doğaya bıraktıklarını belirten Kirendibi, 2004 yılına kadar süne ile mücadelede uçakla ilaçlama yapıldığını belirtti.

Doğayı korumak ve çevreye zarar vermemek için biyolojik mücadeleye geçildiğini anlatan Kirendibi, Süne Parazitoit Üretim Merkezi'nde ürettikleri faydalı böcek yumurtalarından diğer illere de gönderdiklerine işaret etti.

Kirendibi, süne ile mücadele çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.