Sudan Büyükelçisi Said Nursi'nin mezarını sordu

Sudan Büyükelçisi Said Nursi'nin mezarını sordu

Bediüzzaman'ın talebesi Hüsnü ağabeyi ziyaret eden Büyükelçi Şanlıurfa’da kabrini ziyaret ettiklerini ve kabrin boş olduğunu duyunca...

Risale Haber-Haber Merkezi

Sudan’ın Ankara Büyükelçisi Yusuf Ahmed Et-tayyib El-Kordofani ve İstanbul Sudan Başkonsolosu Halid İbrahim Elsheikh, Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin talebesi Hüsnü Ağabey ile görüştü. 

Sudan’da Risale-i Nur’u okuyor ve okutuyoruz

Büyükelçi El-Kordofani, “Biz Sudan’da Risale-i Nur’u okuyor ve okutuyoruz. Hakikaten bu zamanın bilhassa gençleri için yazılmış emsalsiz bir Kur’an tefsiri olduğunu bütün Sudan uleması ile birlikte tasdik ediyoruz. Sudan’da Nur medreselerimiz var, ben de ziyaret ettim. Risale-i Nur aklı ikna, kalbe itminan veren bir Kur’an tefsiri. Sudan ile Türkiye mabeyninde sadece iktisadi, askeri ve siyasi değil manevi bağların da vücud bulması lazım ve bu vazifeyi bihakkın Risale-i Nur ve talebeleri ifa ediyor. Sudan Hükümeti Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iki ülke arasındaki münasebetlerin sağlamlaştırılması üzerine göstermiş olduğu gayreti takdir ediyor. Bütün alem-i İslamı kucaklayan bir lider var, hamd ediyoruz” dedi.

Hüsnü Ağabey de “Tayyib beyin gayesi ittihad-ı İslamdır. Sudan gibi hükümetlerle Türkiye bir ve beraber olmakla İslam aleminin gelişmesine ön ayak olacaklar diye temenni ve niyazda bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

Bediüzzaman'ın kabrini boş görünce fevkalade hüzünlendik

Büyükelçi daha sonra Bediüzzaman Hazretlerinin Şanlıurfa’da kabrini ziyaret ettiklerini ve kabrin boş olduğunu duyunca fevkalade hüzünlendiklerini ifade edince Hüsnü Ağabey, Bediüzzaman’ın bu noktada vasiyetleri olduğunu, beşerin zulüm ettiğini fakat Üstadın arzusunun bu manada gerçekleştiğini anlattı. 

Ziyaret notlarının tamamı için tıklayınız

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum