Su ürünleri av yasağına uymayan 3 kişiye 32 bin TL para cezası kesildi

Su ürünleri av yasağına uymayan 3 kişiye 32 bin TL para cezası kesildi

Batman sınırları içinde yer alan Batman Barajı, tüm akarsu ve göletlerde 2021 yılı su ürünleri avlanma yasağının 1 Nisanda başlayıp 1 Temmuz tarihinde sona ereceği bildirildi.

Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün, av yasağı döneminde tüm balıkçı teknelerinin karaya çekileceğini, kesinlikle suda bulundurulmayacaklarını söyledi.

Halktan av yasağına riayet etmesi hususunda daha duyarlı olmalarını isteyen Gün, “Balıkların üremesi ve çoğalmasına imkan veren bu dönemde, olta avcılığı dahil her türlü avlanmanın yasak olduğunun bilinmesi ve gelecek nesillere sağlıklı, zengin protein kaynağı olan balık popülasyonları bırakmamızın milli ve insani bir görev olduğunun şuuru ile avlanılmayıp çevremizdekileri uyaralım. Bakanlığımızın Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünün ülkemizin iklim şartlarına göre av yasağı süresi belirlenmektedir. Batman ilinin içinde bulunduğu bölgemizde av yasağı sazangiller familyasına ait tüm balıklar için 1 Nisanda başlar, 1 Temmuzda bitmektedir.” dedi.

Açıklamasının devamında Gün, "Tüm hemşerilerimden av yasağı döneminde kurallara uyulması rica ediyorum. Aksi takdirde ürünlerine el konulup para cezası uygulanacaktır." uyarısında bulundu.

İl Müdürlüğünce yapılan çalışmalarda 2020 yılında 563 denetimde mevzuata uymayan 14 kişiye 14 bin 300 TL idari para cezası uygulandığını aktaran Gün, 2021 yılında 231 denetimde mevzuatlara uymayan 3 kişiye 32 bin 733 TL idari para cezası uygulandığını, avda kullanılan çeşitli malzemelere el konulduğunu kaydetti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.