Su kullanımında Kovid-19 sebebiyle israf yaşanıyor

Su kullanımında Kovid-19 sebebiyle israf yaşanıyor

Adıyaman Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü (ASKİM, kaçak su konusunda vatandaşları uyararak su israfına dikkat çekti.

Coronavirus (Covid-19) salgını dolayısıyla artan temizlik ve hijyen amaçlı su kullanımında suyun israf edilmemesi konusunda vatandaşların daha duyarlı ve dikkatli olmasının istendiği uyarıda, kaynaklarda azalma yaşandığına dikkat çekildi.

ASKİM tarafından yapılan açıklamada, yaşam kaynağı olan suyun tüketimi konusunda daha duyarlı olunması gerektiği belirtilerek "Yaz aylarına geçmemiz ve Coronavirus salgını dolayısıyla son aylarda tüketimi ciddi şekilde artan su konusunda tüm hemşerilerimizi duyarlı olmaya davet ediyoruz." denildi.

ASKİM açıklamasında, "Kaynaklardaki azalma, sonunda susuz kalacağımız gerçeğini unutmamalarını istediğimiz vatandaşlarımızdan hijyen tedbirlerinden de asla vazgeçmemelerini, ancak bunu yaparken de suyu idareli kullanmalarını istiyoruz. Çünkü aşırı su kullanımı, gelecek nesillere ve sevdiklerimize susuz bir gelecek bırakmak anlamına geliyor. Su boşa akıtılmamalı ve özellikle araçlarını şebeke suyuyla yıkayan vatandaşlarımızın bundan kaçınmaları gerekmektedir." ifadelerine yer verildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.