Stres çarkı nedir? Türkiye'de yasaklanır mı?

Stres çarkı nedir? Türkiye'de yasaklanır mı?

Son dönemin en popüler araçlarında biri olan stres çarkı nedir? Hemen hemen her çocuğun elinde olan Stres çarkı bazı ülkelerde yasaklandı. Peki Stres çarkı Türkiye'de yasaklanacak mı?

04 Mayıs perşembe günü itibarlye Stres çarkı nedir? soruları günün en çok konuşulanları listesine girdi. Son dönemin popüler araçlarından biri olan Stres çarkı bazı ülkelerde yasaklanmasıyla birlikte yine çok konuşuluyor. İşte Stres çarkı hakkında merak edilenler ve Türkiye'de yasaklanması ile ilgili tüm detayları

STRES ÇARKI NEDİR?

Genel olarak sıkıntılı ya da stresli anlarda zihni dağıtmak için kullanılan bir el fırıldağı olarak tanımlanabilir. Bir dönem büyüklerin en büyük yardımcısı olan stres topuyla aynı işleve sahip olan stres çarkı haraketli olduğu için etrafınızdakilerin de dikkatini çeken bir aksesuar. Bu özelliği de stres çarkını çocuklar için daha cazip hale getiriyor.

ÜÇ ÜLKEDE YASAKLANDI!

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki bazı eyaletler, İngiltere ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde çocukların dikkatinin dağılmasına yol açtığı gerekçesiyle stres çarkı kullanımı yasaklandı. Uzmanlar, okullarda stres çarkının kullanımının artması nedeniyle yasakladıklarını açıkladı.

stres-çarkı-yasaklandımı

Stres çarkının Türkiye'de yasaklanıp yasaklanmayacağına ilişkin henüz bir açıklama gelmedi. Fakat zararları göz önünde bulundurulması nedeniyle Türkiye'de stres çarkının yasaklanması bekleniyor. Konu ile ilgili gelişme olması durumun haberimizin detayından öğrenebilirsiniz.

STRES ÇARKININ ZARARLARI

Uzmanlar, stres çarkının çocuklarda dikkat eksikliği, hiperaktivite, ankisiyete ve otizm sorunları yaşayan çocuklarda dönüş hareketinden ötürü kaygıyı azalttığını belirtse de gözalıcı renklerin dikkatleri dağıttığını söylüyor

Haber 7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.