'Star Gazetesi 2016 Necip Fazıl Ödülleri' verildi

'Star Gazetesi 2016 Necip Fazıl Ödülleri' verildi

"Şiir" dalında şair Ebubekir Eroğlu, "fikir ve araştırma" dalında Yaşar Çağbayır, "hikaye ve roman" dalında yazar Cihan Aktaş'a ödül verilecek. "Necip Fazıl Saygı Ödülü" ise hikaye ve denemeleriyle tanınan Mustafa Kutlu'ya takdim edilecek.

Necip Fazıl Kısakürek'in manevi ve kültürel mirasını yaşatmak amacıyla Star gazetesi tarafından verilen "Star Gazetesi 2016 Necip Fazıl Ödülleri"ni kazananlar açıklandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle bu yıl üçüncüsü verilen ödülleri kazananlar, İkitelli Es Medya'da düzenlenen basın toplantısında açıklandı.

Ödülleri açıklayan yazar Beşir Ayvazoğlu, "Şiir Ödülü"ne şair Ebubekir Eroğlu, "Fikir ve Araştırma Ödülü"ne Yaşar Çağbayır, "Hikaye ve Roman Ödülü"ne yazar Cihan Aktaş'ın layık görüldüğünü söyledi.

Bu yıl ilk kez verilen "Necip Fazıl İlk Eserler Ödülü"nü, Emel Özkan ve Mustafa Çiftçi almaya hak kazanırken, "Necip Fazıl Saygı Ödülü" ise hikaye ve denemeleriyle tanınan Mustafa Kutlu'ya takdim edilecek.

"Beş cilt sözlük, Türkçe'nin zenginliğini, inceliklerini yansıtan bir eser"

Ödüllerin gerekçelerine ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan Ayvazoğlu, şiir dalında ödüle layık görülen Ebubekir Eroğlu'nun çıkardığı dergilerle Türk şiirine yön verdiğini belirterek, "Eroğlu, aynı zamanda yeni şairler yetişmesini sağlamış. Ayrıca şiir üzerine derinliğine düşünen ve poetikası olan bir şair. Hem şair ve dergi yöneticisi olarak hem de yeni şairler yetiştirmiş ve şiir üzerine düşünmüş, tefekkür tarafı olan bir şair olarak öne çıktı." dedi.

Ayvazoğlu, fikir-araştırma dalında ödül kazanan Yaşar Çağbayır için de "Hazırladığı, beş cilt sözlük, Türkçe'nin zenginliğini, inceliklerini, yaygınlıklarını yansıtan ve kanıtlayan bir eser. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), bu eseri 10 cilt olarak yeniden yayınladı." ifadelerini kullandı.

Ödül jürisinde, Ayvazoğlu'nun yanı sıra Fatih Andı, Hicabi Kırlangıç, Nurcan Yurdakul, Osman Konuk ve Turan Karataş yer aldı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.