Sri Lanka hükümetine 'Müslümanları koru' çağrı

Sri Lanka hükümetine 'Müslümanları koru' çağrı

Dünya Müslüman Alimler Birliği, Sri Lanka hükümetinden aralarında Müslümanların da olduğu tüm vatandaşlarını korumasını istedi

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Karadaği, Sri Lanka'da Müslüman bir vatandaşın İslam karşıtı çete tarafından uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinin ardından yaptığı yazılı açıklamada, bu tür olayların tüm uluslararası yasalara, insan fıtratına ve tüm semavi dinlerin kurallarına aykırı olduğunu belirtti. 

Ülkede Müslüman nüfusun yoğun olduğu Kurunegala beldesinde bazı cami ve Müslümanlara ait dükkanlara yapılan ve büyük hasara yol açan saldırıları kınayan Karadaği, "Sri Lanka hükümetinden tüm vatandaşlarını korumasını istiyoruz." ifadesini kullandı.

Karadaği, Birleşmiş Milletler'e de tüm halklar arasında barışın tesis edilmesi, İslam aleyhindeki terör, ırkçılık ve nefreti önleme çağrısında bulundu.

Sri Lanka'nın Puttalam bölgesinde dün İslam karşıtı bir grup tarafından saldırıya uğrayan 45 yaşındaki Müslüman vatandaş bugün hayatını kaybetmişti.

Ülkede 21 Nisan'da kilise ve otelleri hedef alan terör saldırılarının ardından hükümet geçici sokağa çıkma yasağı koymuş ve sosyal medya platformlarının kullanımını bir süreliğine engellemişti.

Sri Lanka makamları ülkedeki bazı cami ve Müslümanlara ait dükkanlara yapılan saldırılar üzerine sosyal medya ve sokağa çıkma yasakları dün yeniden ilan etmişti.

Sri Lanka'da 21 Nisan'da Hristiyanlar için kutsal Paskalya ayini sırasında Kochchikade'deki St. Anthony's, Katana'daki St. Sebastian ve Batticaloa'daki Meryem Ana kiliseleri ile başkent Kolombo'daki beş yıldızlı Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerine bombalı saldırılar düzenlenmişti.

Bu saldırıların ardından başkent Kolombo'nun banliyöleri Dehiwala'daki konukevi yakınında ve Dematogoda'da üst geçit yakınında patlamalar yaşanmıştı. Yetkililer, saldırılarda 253 kişinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.