Sözleşmeli Öğretmen Mülakat sonuçları nasıl öğrenilir? (2017)

Sözleşmeli Öğretmen Mülakat sonuçları nasıl öğrenilir? (2017)

MEB tarafından ataması yapılacak olan 20 bin öğretmenin mülakat sonuçları bugün açıklanıyor. MEB daha önce yaptığı açıklama ile Sözleşmeli Öğretmen Mülakat Sonuçları için müjdeyi vermişti. Sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları öğrenme sayfası...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ataması yapılacak 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için mülakat sonuçları bekleniyor. Öğretmen adaylar için heyecan dorukta. Sözleşmeli Öğretmen mülakat sonuçları bugün açıklanıyor. Peki 20 bin sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları nasıl öğrenilir?

Sivas'ta konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 17 Mayıs Çarşamba günü itibari ile Sözleşmeli Öğretmen Mülakat Sonuçları'nın açıklanacağının altını çizmişti. Beklenen gün geldi. Sözleşmeli Öğretmen mülakatları sona erdi ve sonuçlar bekleniyor.

Sözlü Sınav'da 60 ve üzeri bir puan almayı başaran adaylar, sonuçların açıklanmasının ardından çalışmak istedikleri 20 okulu elektronik ortamdan tercih edecekler.Sözlü sınavda adaylar, bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü; iletişim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti; bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı; topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri yönüyle değerlendiriliyor.

20 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN MÜLAKAT SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Sözleşmeli Öğretmen ataması için Mülakatlara girdiyseniz, sonuçları aşağıdaki linkler üzerinden öğreneblirsiniz;

https://mebbis.meb.gov.tr/

http://ikgm.meb.gov.tr

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.