Son oruç ne zaman tutulacak? Arefe günü ne zaman?

Son oruç ne zaman tutulacak? Arefe günü ne zaman?

2018 Ramazan'ın son günleri gelip çattı. İbadet, Dua ve Kur'an ayı Ramazan'a veda etmek üzereyiz. Vatandaşlar ise merakla 'son oruç ne zaman?' sorusuna yanıt arıyor. Son oruç tarihi haberimizde...

Ramazan'ın son günleri için vakit gelip çattı. Tüm İslam Alemi'nin layığı ile idrak etmeye çalıştığı oruç ayının son günlerindeyiz. Peki Ramazan ne zaman bitecek?

Ramazan, Kur'an-ı Kerim'de farz kılınmış oruç ibadetinin idrak edildiği aydır. Üç Aylar içinde bulunan ve sonunda yer alan Ramazan ayı, Ramazan Bayramı'nın gelişi ile birlikte sona erecek. 

Oruç ne zaman bitecek? sorusu son günlerde sıkça soruluyor. Vatandaşlar bayram için son hazırlıklarını yapmaya başladı. 3 gün sürecek bayram boyunca Müslümanlar yakın ilişkiler kuracak. Kılınacak bayram namazı ve yapılacak ibadetler her zamankinden de önemli olacak.

Son oruç ne zaman?

13 Haziran itibari ile Ramazan Ayı'nı uğurlamak üzereyiz. Kısa bir süre sonra farz olan Oruç ibadetinin vakti bitecek. Ramazan'a kavuşmak için bir yıla yakın bir süre daha beklemek zorunda kalacağız.

Ramazan'ı uğurlamanın hüznü ise yerini Bayram sevincine bırakacak. 2018'de son oruç 14 Haziran 2018 Perşembe günü tutulacak. Bu tarih aynı zamanda Ramazan Bayramı arefesi olacak. Bu tarihin sabahında İmsak vakti ile başlayacak oruç, akşam vaktinde yapılacak iftar ile son bulacak. 

15 Haziran Cuma Ramazan Bayramı başlayacak. 16 ve 17 Haziran'da da bayramın ikinci ve üçüncü gününü karşıladıktan sonra bayrama da veda edeceğiz.

Risalehaber.com

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.