Son 20 yılda 6 milyar fidan toprakla buluşturuldu

Son 20 yılda 6 milyar fidan toprakla buluşturuldu

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, son 20 yılda 6 milyar fidanın toprakla buluşturulduğunu belirterek, "Bize gösterilen 7 milyar fidan hedefimizi 2023 yılında fazlasıyla gerçekleştirmiş olacağız." dedi

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, AA muhabirine, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü öncesinde orman varlığı, fidan üretimi ve ağaçlandırma çalışmalarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Türkiye'nin son yıllarda orman varlığını istikrarlı şekilde artıran nadir ülkelerden biri olduğunu ifade eden Karacabey, 20 yılda ormanlık alanı 2,1 milyon hektar artırdıklarını söyledi.

Karacabey, Türkiye'nin 20 yıl önce 20,8 milyon hektar orman alanı varken bugün itibarıyla söz konusu alanın 22 milyon 933 bin hektara ulaştığına işaret ederek şöyle konuştu:

"Sadece bu yılki hedefimiz 600 milyondu ancak dikilen fidan adedi 603 milyonu buldu. Bu artış ülkemizi orman varlığı açısından diğer ülkelerin önüne geçiriyor. Birleşmiş Milletlerin 5 yılda bir yayımladığı ve ülkelerin orman varlıklarını gösteren FRA Raporu'nda Türkiye'nin orman varlığı, 2015 yılında 46'ncı sırada iken 2020 yılında 27'nci sıraya yükselmiştir. Dünyada orman varlığını artıran ülkeler sıralamasında Avrupa'da birinci, dünyada ise altıncı sıradayız. En çok ağaçlandırma yapan ülkeler sıralamasında ise Avrupa'da birinci, dünyada dördüncü ülke olduk."

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.