Şoförler ÖTV müjdesi bekliyor

Şoförler ÖTV müjdesi bekliyor

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı Yahya Uğur, ÖTV ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı Yahya Uğur, "Sayın Başbakanımız Davutoğlu, seçim öncesinde 'ticari taksi, hatlı minibüs, servis aracı, özel halk otobüsünüzü 2016 yılı sonuna kadar yenilerseniz, ÖTV'nizi biz ödeyeceğiz' şeklinde bize vaatte bulunmuştu" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, 64. Hükümet 2016 Yılı Eylem Planı Takdim Toplantısı'ndaki konuşmasına değinen Uğur, Davutoğlu'nun dün, seçim öncesinde vermiş olduğu vaatlerin büyük kısmını yerine getireceği yönündeki açıklamalarının sevindirici olduğunu kaydetti.

Müjdelerin kendilerini de umutlandırdığını belirten Uğur, şunları kaydetti:

"Sayın Başbakanımız Davutoğlu, seçim öncesinde 'ticari taksi, hatlı minibüs, servis aracı, özel halk otobüsünüzü 2016 yılı sonuna kadar yenilerseniz, ÖTV'nizi biz ödeyeceğiz. Yani bir seferliğine değil, 2016 sonuna kadar yenilemeniz halinde ÖTV'niz bizden' şeklinde bize vaatte bulunmuştu. Başbakanımızın vaatlerini yerine getirmesi bizi oldukça memnun etti. Bu nedenle bizi de unutmayacağını düşünüyoruz. Uygulamanın hayata geçmesiyle aracını yenilemek isteyen onbinlerce esnafın yüzü gülecek. Sadece ticari taşımacılıkta uygulanacak ÖTV desteği, aynı zamanda araçların anahtar teslim fiyatında KDV tutarını da düşüreceği için çifte avantaj sağlayacak. Örneğin, ticari taksisini yenileyecek bir esnaf, silindir hacmi 1.600 CC'nin altında çıplak fiyatı 30 bin lira olan bir aracı almak için mevcut şartlarda yüzde 45 ÖTV ve onun üzerinden de yüzde 18 KDV ödüyor. Böylece aracın anahtar teslim fiyatı 51 bin 330 lira olurken, Başbakanımızın verdiği ÖTV müjdesi yürürlüğe girdiğinde aynı araca 15 bin 930 lira daha az ödeyecek. Çünkü 30 bin lira üzerinden sadece yüzde 18 KDV alınacağı için aracın anahtar teslim fiyatı 35 bin 400 liraya gelecek. Bu indirimle şoför esnafı araçlarını hızla yenilemeye başlayacak, böylece sektördeki hizmet kalitesinde yükseliş olacak."

Kalitedeki bu artışın hizmet sektörüne dolaylı ve direkt yansımalarının olacağını anlatan Uğur, İstanbul'da bulunan 17 bin 395 taksicinin uzun zamandır araç kalitesini yükseltmek ve ağır vergilere çare bulmak için beklediğini ifade ederek, sözlerini, "Sayın Başbakanımızın açıklamaları bizler için büyük umut vaat ediyor. Sadece İstanbul'da değil ülkemizin tamamında bu müjdeyle ilgili bir beklenti var. Türkiye'de 76 bin 591 taksi, 110 bin 204 minibüs, 28 bin 765 otobüs ve 57 bin 407 servis aracı var. Bunların verdiği hizmet kalitesi yükseldiğinde, en başta bundan vatandaşımız yararlanacak. Turizm gelişecek. Ayrıca şu anda durağanlaşan otomotiv sektöründe bir hareketlenme olacak. Bütün bunlar ekonomimize bir hareketlilik kazandıracak. Bu nedenle Başbakanımızdan bize de müjde vermesini sabırsızlıkla bekliyoruz" diye tamamladı.

AA
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.