Siyer Vakfı Hicri 1442 yılını Ahlâk Yılı ilan ediyor

Siyer Vakfı Hicri 1442 yılını Ahlâk Yılı ilan ediyor

Siyer Vakfı, yaşadığımız şu zamanlarda en çok eksikliğini yaşadığımız değerlerden biri olan ahlâkı yeniden gündemimize taşıma adına Hicri 1442 yılını ‘Ahlâk Yılı’ olarak ilan ediyor

Bu yıl içerisinde Siyer Vakfı, her alanda bize örnek ve model olan kutlu Nebi’den ahlakı öğrenme adına yapacağı çalışmalarla, bu alanda kendine düşen sorumluluğu yerine getirmeye gayret edecek.

Ülkemizin ve dünyanın mücadele etmekte olduğu pandemi süreci nedeniyle geçtiğimiz senelerde yüz yüze yapılan programlar, bu yıl online olarak icra edilecek. 

“İnsaniyetin İşareti Ahlâk” serlevhası altında yıl boyunca yapılacak olan çalışmalardan bazıları şöyle:

Ahlâk Medresesi

Kırık dökük bilgilerin daha sağlam ve düzenli hale getirilmesi ve medrese geleneğinin yeniden diriltilmesi adına Ahlâk Medresesinde birbirinden kıymetli isimler ile ahlâkın çok farklı yönleri ele alınacak.

Muhammed Emin Yıldırım’ın Nebevî Ahlâk programları ile Efendimiz’in (sas) dünyasında ahlâk, emanet, liyakat, adalet gibi çok mühim konulara değinilecek.

Ahlâk Konuşmaları programlarında birbirinden kıymetli isimler ile ahlâk konusunda bilinmesi gereken en temel meselelere ışık tutulacak. Program kapsamında ülkemizin birçok saygın ismi, bize ahlâkın çok farklı yönlerini anlatacaklar…

Şerafettin Kalay’ın yapacağı Muamelat Fıkhı programlarında özellikle bugünün dünyasındaki meseleler konuşulacak.

Gençlerle Ahlâk Üzerine

Muhammed Emin Yıldırım’ın ayda bir gençlerle gerçekleştireceği “Gençlerle Ahlâk Üzerine” programlarında her ay iman, ibadet, iffet gibi ahlâka ait nice meseleler konuşulacak.

Hayata Dair

“Hayata Dair” programları kapsamında Muhammed Emin Yıldırım ile sosyal medya, çevre, trafik ahlâkı gibi hayatlarımızda önemli alanların ahlâkına dair konular işlenecek.
İnsaniyetin İşareti Ahlâk

Hicri 1442 Ahlâk Yılı serlevhasının anlam ve değerine uygun olarak Muhammed Emin Yıldırım, her hafta başta Sahâbe olmak üzere İslâm büyüklerinin hayatlarından örnek ve modelleri anlatacak…

Ahlâk Kahramanlarımız

Ahlâk Kahramanları programları kapsamında hayatın normal akışı içerisinde izzeti, iffeti, fedakârlığı, merhamet ve şefkati ile çevresine örnek olmuş, yaşadıkları imtihanlar karşısındaki duruşları ile birer Ahlâk Kahramanı olan hayatlar, izleyenlerin istifade ve ibretlerine sunulacak. 

Yaşayan Çınarlarımız

İlim, kültür ve sosyal hayatımızın yaşayan değerli şahsiyetleri, İslam ailemizin büyükleri ile yapılacak belgesel programlar, bizleri medeniyet mirasımızın varislerinin hayat sayfalarındaki meşakkat, gayret, azim, sorumluluk ve güzellikleri buluşturacak.

Hanımlara Özel

Hicri 1442 “Ahlâk Yılı” programları kapsamında Siyer Vakfı Hanımlar Komisyonu tarafından online olarak bir dizi canlı yayın konferanslar düzenlenecek. 

Programlar kapsamında Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Dr. Salih Selman, Bahadır Yenişehirlioğlu, Ramazan Kayan gibi önemli isimlerle hayatımızın her anında ve her alanında lazım olacak bazı kavramları konuşarak “Muhteşem Ahlâk” sahibi Resûlullah Efendimiz’in (sas) ayak izleri takip edilmeye gayret edilecek.

Siyer Yayınları tarafından hazırlıkları tamamlanarak yayımlanan Ahlâk temalı matbu eserlerin yanı sıra, yıl boyunca icra edilecek programlar dijital ortama aktarılarak www.siyertv.com internet sitesi üzerinden ilgililerin istifadelerine sunulacak. 

Hicri 1442 Ahlâk Yılı tanıtım programı ile başlayacak olan etkinlikler, programlara kayıt yaptıranlara özel ve ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

Muhammed Emin Yıldırım’ın “İnsaniyetin İşareti Ahlâk” başlıklı konferansını yapacağı ve Ahlâk Yılı boyunca yapılması planlanan tüm çalışmaların sunulacağı, Ahlâk Yılı Tanıtım Programı 26 Eylül Cumartesi, Saat 21.00’de Siyer Tv Youtube Kanalından canlı yayınlanarak, online olarak gerçekleştirilecek.

ahlak-sosyal.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.