Sipariş rekabeti

Sipariş rekabeti

Türkiye'nin 4.5 G milli baz istasyonuna siparişler gelmeye başladı. Türk Telekom yerli baz istasyonu için ilk siparişi verdi. Turkcell'de sipariş görüşmelerine başladı.

Türkiye Nisan 2016'da 4.5G'ye geçmeye hazırlanırken, yerli baz istasyonu için ilk siparişlerde gelmeye başladı. Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nın desteğiyle Aselsan, Netaş ve Türk Telekom'un Ar-Ge iştiraki Argela tarafından geliştirilen 4.5G milli baz istasyonu ULAK için 17 Şubat 2016 tarihinde attığı imzayla ilk sipariş veren şirket oldu. Türkiye'de yerel üretimi desteklemek üzere sektöründe bir ilki daha gerçekleştiren Türk Telekom, verdiği siparişle Nisan ayı itibari ile başlayacak 4.5G dönemi öncesi Türkiye'nin dijital dönüşümüne liderlik ettiğinin altını bir kez daha çizmiş oldu. Türk Telekom CEO'su Rami Aslan, “Yerli üretimi destekleme ve Türkiye'nin dijital dönüşümünü gerçekleştirme vizyonumuz ile 4.5G'ye uyumlu yerli baz istasyonu projesi ULAK'ın ortağı olma gururuna ek olarak, ASELSAN ve NETAŞ ile geliştirdiğimiz bu ilk yerli baz istasyonu için sipariş veren ilk operatör olmanın da gururunu yaşıyoruz” dedi.

TEKNOLOJİ ÜRETEN TÜRKİYE

Türk Telekom'un ardından Turkcell de yerli baz istasyonları projesi ULAK için sipariş görüşmelerine başladı. Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz, şunları kaydetti: “Yerli teknoloji üretimine en fazla yatırım yapan şirketlerden birisi olarak, ülkemizin teknolojiyi tüketen değil üreten ülke konumuna gelmesi için çok çalışıyoruz. Bu kapsamda 4,5G ve 5G teknolojilerini de çok önemli bir fırsat olarak değerlendiriyoruz. Turkcell olarak yerli üretimde belirli yüzdeleri tutturmaya değil, rekabetçi teknolojileri geliştirmeye odaklanmanın daha değerli olduğuna inanıyoruz. O nedenle 4,5G'de yerli baz istasyonu geliştirme konusunda Türkiye'nin en önemli şirketlerinden birisi olan ASELSAN ile yaptığımız iş birliğinin de çok değerli olduğunu düşünüyorum. Biz bu süreci bir yerli baz istasyonu alımı olarak değil, teknolojik olarak rekabetçi, teknik yeterliliği yüksek, satış sonrası desteği sağlayan, yeni teknolojileri yakından takip eden ve uygulayan uçtan uca bir çözüm olarak görüyoruz. Çabalarımızın karşılığını yakın gelecekte alacağımıza eminim.”
 
Rekabetçi ürün

ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Yavuz Bayız da “Turkcell'in yerli baz istasyonu için sipariş görüşmelerine başlamış olması Türkiye'deki mobil haberleşme için bir dönüm noktasıdır. 2013 yılında ULAK projesinin ilk imza törenindeki heyecanı bir kez daha yaşıyoruz” ifadelerini kullandı. Yerli baz istasyonunun 8 aydır Turkcell laboratuar ve saha testlerinde olduğu bilgisini veren Bayız, şu değerlendirmelerde bulundu: “Ürünümüz Turkcell'in ihtiyaçları doğrultusunda şekilleniyor ve rekabetçi hale geliyor. 4,5G Türkiye'de sadece hızların 1000 Mbit/s'lere çıkması ile değil, yerli baz istasyonunun kullanıldığı ilk mobil teknoloji olarak da tarihe geçecek.

Yeni Şafak 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.