Şimdi hizmet Risale-i Nur tarzındadır

Şimdi hizmet Risale-i Nur tarzındadır

Bediüzzaman haftası kapsamında ülke genelinde Bediüzzaman'la ilgili faaliyetler devam ediyor

BATMAN'DA KUTLU DOĞUM PROGRAMI

Kutlu Doğum ve Bediüzzaman’ı Anma Programları çerçevesinde Seminer ve konferanslar vermek üzere Anadolu Gençlik Derneği Batman Şubesi tarafından düzenlenen Programlara katılmak üzere, Eğitimci-İlahiyatçı- Yazar İsmail Aksoy 27 Mart Cumartesi (yarın) Batman’da olacak.

27 Mart günü satt: 19.00 da “İlâhî Ramet Hz. Muhammed (SAV)” konulu bir konferans verecek olan Yazarımız Aksoy, ertesi gün (Pazar) yerel Radyo ve Televizyon programlarına konuk olduktan sonra, saat: 19.00 da Batman Belediye salonunda  “İttihad-I İslâm/İslâm Birliği Ve Bediüzzaman" konulu bir konferans verecek.

Mehmed Fırıncı Ağabeyle Söyleşi

Ayrıca 28 Mart Pazar günü, Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Mehmet Fırıncı ile bir söyleşi gerçekleştirilecek.

Adres: Yunus Emre Kültür Merkezi Basınevleri Caddesi No: 82 İncirli / Keçiören ( İncirli Lisesi Arkası )

İletişim: Mehmet Çakmakçı (0545 334 02 55)

Ulaşım: 203 ve 204 numaralı otobüsler ve Kızılay’dan İncirli minibüsleri.

“Demokrasi ve İnsan Hakları”

Risale-i Nur Enstitüsü ve Çorum Yeni Asya temsilciliğinin organizasyonu ile 21 Mart Pazar günü Turgut Özal İş Merkezi Konferans Salonunda Bediüzzaman Said Nursî’nin vefatının 50. yıldönümü vesilesiyle “Demokrasi ve İnsan Hakları” konulu bir konferans düzenlendi.

Konferansa konuşmacı olarak eğitimci Mehmet Tahir Ünverdi katıldı. “Bediüzzaman Hazretleri ‘Hz. Mevlânâ benim zamanımda gelseydi; Risâle-i Nurları yazardı. Ben Mevlânâ’nın zamanında gelseydim Mesneviyi yazardım. O zaman hizmet, Mesnevî tarzındaydı. Şimdi ise Risâle-i Nur tarzındadır’ dediğini ifade eden Ünverdi, “Bu zamanda mektep medrese ayrılığı neticesi fen ilimlerini okuyanlarda genellikle dine karşı şüpheler meydana gelir. Dinî ilimleri okuyanlarda da taassup meydana gelir. İkisinin imtizacıyla talebenin himmeti pervaz eder hakikat tecelli eder. Bunların olabilmesi için de kâmil mânâda hürriyetin olması lâzımdır. Bediüzzaman ekmeksiz yaşarım hürriyetsiz yaşayamam diyerek inanç, düşünce, ifade, teşebbüs, okuma, eğitim hürriyeti olursa maddî ve manevî kalkınma ancak bu şekilde gerçekleşir” diye konuştu.
Yeni Asya