Silopi'de Kitap Fuarı

Silopi'de Kitap Fuarı

Silopi Kaymakamlığı, Silopi Okuyor Türkiyem Şenleniyor Projesi kapsamında ilçede ilk kez kitap fuarı düzenledi.

Silopi Kaymakamlığı tarafından "Silopi Okuyor Türkiyem Şenleniyor" Projesi kapsamında ilçede ilk kez kitap fuarı düzenlendi. Fuarda aralarında Kürtçe kitaplarının da bulunduğu yaklaşık 100 bin kitap sergilendi.

Silopi Anadolu Lisesi'nde düzenlenen fuarda konuşan Şırnak Valisi Hasan İpek Silopi'de öğrenciler için düzenlenen kitap fuarına katıldığı için mutlu olduğunu söyledi. Kitap okumanın öğrencilere çok büyük fayda sağlayacağını belirten Vali İpek, projeyi düzenleyen herkese çok teşekkür ettiğini söyledi.

Silopi Kaymakamı Suat Demirci, amaçlarının ilçede okuma kültürünü artırmak olduğunu söyledi. Demirci, "Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün himayelerinde, Kültür Ve Turizm Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı'nın koordinasyonunda, Türkiye Okuyor Projesi'ne destek olmak ve öğrenci ve velilerde kitap okuma alışkanlığını artırmak amacıyla yapılacak bu kitap şenliğinin ilçemiz okuma düzeyine ciddi bir katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirin, fuarın 5 gün boyunca açık olacağını belirterek "İki hafta önceden tüm okulların öğrencilerine birer adet kumbara dağıtıldı Kumbaralarla öğrencilerin harçlıklarından tasarruf ederek para biriktirmeleri ve bu paralarla fuarda kitap almaları amaçlandı. Ayrıca fuar girişinde her öğrenciye ilk ve ortaokul için 3 TL, lise için 5 TL'lik bir hediye çeki dağıtarak öğrencilere kitap olma konusunda yardımlarımız olacaktır" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Silopi Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından halkoyunları gösterisi yapıldı. "Keloğlan" adlı tiyatro gösteriminin ardından fuarının açılışı yapıldı. Vali Hasan ipek daha sonra fuar alanını gezerek kitaplar hakkında bilgi aldı.

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.