Sığınmacılar için 13 bin kişilik çadır daha
Adana'da Suriyeli sığınmacılar için 13 bin kişilik çadır daha kuruldu. Vali Coş, çadıların kurulumunda bazı eksikliklerin olduğunu onlarında giderilmeye çalışıldığını söyledi
Türkiye'ye sığınan Suriyeliler için Adana'da yapımı süren, 13 bin kişi kapasiteli çadır kentte çalışmalar son aşamaya geldi.
Vali Hüseyin Avni Coş, çadır kentin bütün hazırlıklarının bitme noktasına geldiğini belirterek, küçük eksiklerin de birkaç güne kadar tamamlanacağını söyledi.
Tüm ekiplerin tam kapasiteyle çalıştığını anlatan Coş, ''Burası sadece Suriyeli misafirlerimiz için değil, ileride İl Afet Acil Durum Müdürlüğü'nün kontrolünde bir alan olarak, Allah muhafaza bir sıkıntı veya doğal afet olduğunda, bir ihtiyaç halinde kullanılabilecek bir çadır kent yeri olarak altyapısı, elektriği, suyu, kanalizasyonu hazır vaziyette tutulacak'' dedi.
Çadır kentte yaklaşık 13 bin kişinin ağırlanabileceğini ve ihtiyaç durumuna göre bu sayısının değişebileceğini belirten Coş, ''Temenni ediyoruz ki Suriye'de durum normale dönsün, oradaki insanların buraya gelmeye ihtiyacı kalmasın. Ama bir ihtiyaç olduğunda da milletimiz ve devletimiz komşuluk ilişkilerinin, akrabalık hukukunun gereğini yerine getirmektedir'' diye konuştu.
Vali Coş, çadır kente önümüzdeki hafta içinde Suriyelilerin kabul edilmeye başlanacağını sözlerine ekled
Dünya Bülteni
