Sigarayla mücadelede yeni düzenleme

Sigarayla mücadelede yeni düzenleme

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, tütünle mücadelede yeni düzenleme çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Antalya'da düzenlenen Koordinasyon, Değerlendirme ve Planlama Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, sağlık yönetiminde yapısal bir düzenlemeye ihtiyaçları olduğunu söyledi.

"70 yaşını yakalamış bir ülkeyiz" diyen Bakan Müezzinoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"70'in üzerine yavaş yavaş geçiyoruz ve inşallah 2018-2019'lara geldiğimizde bu 79-80 olacak. Bu anlamda başarıyı yakalayabilmek için ve kronik hasta yükünü planlayabilmek ve hedeflerimizi tutturabilmek için de sağlıklı bireyi, bireyin sağlıklı yaşam sürdürmesi kültürünü oluşturabilmeliyiz. Kronik hastalık yükü her geçen gün artan ve finansman yükünün de arttığı, bunun da getirdiği ekonomik zorlukları bu ülke insanlarımıza asla yaşatmamalıyız. Sağlıklı beslenme, hareketli yaşam ve kötü alışkanlıklardan uzak duran bir toplum ve nesli hazırlamamız lazım. Bu nedenle tütünle mücadeleyi güçlendirmeliyiz ve tütünle mücadelede yeni düzenleme çalışmalarına başladık, ihtiyacımız var. Meclis'e gitmesi gerekenler taşınacak."

"KIZININ, OĞLUNUN, EŞİNİN HATIRINA SİGARAYI BIRAK"

Sigaranın sağlığa zararlarına değinen Müezzinoğlu, "Bakanın hatırına bırak demiyorum, git oğlunun, kızının, eşinin hatırına bırak. Burada da bugün benim hatırıma değil, evlatlarının, eşinin hatırınadır, Adana Sağlık Müdürümüz de biraz önce sigarayı bıraktı. Bütün arkadaşlarımızın sağlıklı bir yaşam sürmesini arzu ediyoruz" dedi.

Kaynak : AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.