Sıcak tehdit!

Sıcak tehdit!

Havalar ısındı, kalp hastalarını korku sardı. Dr. Parlar, yaz mevsiminin rahat geçirilmesi için beslenmeden girilecek denize kadar hastaların faydalanacağı rehber hazırladı

Yaz mevsimiyle birlikte kalp hastalarının da sıkıntıları başladı. Vücudumuzun sabit bir sıcaklık değeri olduğunu ve bu değerin korunması gerektiğini söyleyen İstanbul Florence Nightingale Hastanesi, İç hastalıklar ve kardiyoloji uzmanı Dr. Hayri Parlar, "Sıcak havalarda terleme ile ısı kaybederiz ve aynı sıcaklığı korumaya çalışırız. Terleme ile sodyum, potasyum gibi tuzları da kaybederiz. Böbreklerimiz kaybettiğimiz su ve tuzları tutmaya çalışır, damarlarımızı darlaştırır" diyerek kalbe daha çok yük bindiği uyarısı yaptı. Dr. Parlar, kalp hastalarının başucu rehberi olacak önerilerde bulundu: 

KAFEİNDEN KAÇININ 
* Yağlı yemekler yerine bol sebze-meyve tüketin. Bitkisel yağ kullanın. Az ve sık sık yemek yenmeyi unutmayın. 

* Haftada 2 gün kırmızı et, diğer günlerde balıktavuk tüketin. Günde en az 10-12 bardak su için. 

* Kalp, böbrek yetersizliği ya da yüksek tansiyon hastaları günlük tuz ve sıvı alımı konusunda doktorları ile görüşmeli. Bu hastalarda soda, tuzlu ayran tuz içeriği nedeniyle sakıncalı olabilir. 

* Hazır gıdalardan özellikle kalp hastaları uzak durmalı. Kola, kahve ve demli çay kafein içeriği nedeniyle çarpıntı, ritim bozukluklarına neden olabilir, tansiyonu etkileyebilir. 

* Beyaz yerine kepekli, tam tahıllı ya da buğday ekmeği yenmeli. Lifli gıdalar ile beslenmenin kolesterolü düşürmeye katkısı vardır. 

* Kalp hastaları tatillerini Antalya gibi sıcak bölgeler yerine daha az nemli ve sıcak olan Ege sahillerinde geçirmeli.

Takvim

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.