Sıcak havalar inşaatçı ve fırıncıları etkiliyor

Sıcak havalar inşaatçı ve fırıncıları etkiliyor

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Van’da, akşama kadar güneş altında çalışan ve saatlerce sıcaklığa maruz kalan inşaatçılar ve fırıncılar, helal ekmek parası için zorluklara katlanıyor.

Bu yıl özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’nde bunaltıcı ve kavurucu sıcaklar yaşanıyor.

Hava sıcaklığının 33 dereceye kadar yükseldiği Van’da, insanlar ekmek paralarını kazanmak için zorluklara katlanmak zorunda kalıyor.

Masa başı çalışan veya nispeten gölgede çalışanlara oranla sıcak havaya direkt maruz kalan meslek grupları, bu yıl yaşanan sıcaklılara mücadele etmek için çeşitli çözüm yolları buluyor.

Sıcak havadan korunmak için kendi imkânları ile yaptığı beyaz maskeyi takan 24 yaşındaki Demir Ustası Levent Akkoyun, bu yılki sıcakların kendilerini ciddi anlamda etkilediğini söyledi.

“Güneşin altında çalışmak zorundayız”

Zor şartlar altında çalıştıklarını belirten Akkoyun, “Sabah 06.30 gibi iş başı yapıyoruz, 17.00’da bırakıyoruz. Mesailerimiz yok. Öğlen 12.00’da bir saatlik bir molamız var. Günler çok uzun, güneşin altında çalışmak gerçekten çok zor.” dedi.

“Ekmeğimizi ekmekten çıkarıyoruz”

30 yıllık Pide Ustası Naci Satıcı ise “Her sene yaz aylarında sıcaktan bunalıyoruz. Ancak ekmek parası için çalışmak zorundayız. Biz de ekmek paramızı ekmekten çıkarıyoruz. İşimizin belli bir saati yok. Günün her saatinde çalışıyoruz. Sıcaklar ne kadar da bunaltsa ekmeğimizi çıkartmak zorundayız. Lokantalara ekmek verdiğimiz için her saatte ekmek çıkarmak zorundayız.” ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.