Seyahat acenteleri hac ve umre organizasyonlarının başlamasını istiyor

Seyahat acenteleri hac ve umre organizasyonlarının başlamasını istiyor

Türkiye genelinde hac ve umre organizasyonu yapan yaklaşık bin acente, Suudi yönetiminin Türkiye'yi Covid-19 “kırmızı listesi”nden çıkarmasını, hac ve umre ziyaretlerinin bir an önce açılmasını bekliyor.

Covid-19 salgını nedeniyle 27 Şubat 2020 yılından bu yana hac ve umre için Türkiye başta olmak üzere birçok ülkeden kimse kabul edilmiyor.

Hac ve umre ibadetinin yerine getirilememesinden dolayı Türkiye’den kutsal topraklara gidilememesi seyahat acentelerini ciddi anlamda mağdur etti.

17 Ekim’den bu yana iki doz aşı yaptıranlar Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi'de ibadet edebilirken Suudi yönetimi, nüfusu kalabalık olan Türkiye'nin de arasında olduğu Müslüman ülkelere henüz hac ve umre ziyaretlerini açmaması yaklaşık 2 yıldır mağdur olan seyahat acentelerinin mağduriyetini daha da artırdı.

Suudi yönetiminin Türkiye'yi Covid-19 “kırmızı listesi”nden çıkarmasını isteyen seyahat acenteleri, hac ve umre ibadetinin bir an önce yeniden başlamasını bekliyor.

Bu süreçte hiçbir devlet desteği alamayan seyahat acenteleri, hac ve umre ziyaretlerinin başlamaması nedeniyle mağdur olduklarını dile getiriyor.

Yaklaşık 2 yıldır iş yapamadıklarını, bu durumun devam etmesi halinde çok zor durumda kalacaklarını ve birçok esnafın iş yerini kapatacağına dikkat çeken Gaziantep’teki sektör temsilcileri, Türkiye’nin Covid-19 “kırmızı listesi’nden çıkarılarak “yeşil liste”ye alınmasını istiyor.

2022’nin ocak ayında ziyaretlerin açılacağını bekleyen hac ve umre seyahat acenteleri, hazırlıklarını yapmak için gün sayıyor.

ilkha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.