Şekercihan Derneği: Emekli Savcı Cihan Ergün’ün Said Nursi hakkındaki sözlerini şiddetle kınıyoruz

Tamamıyla mesnedsiz ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik bu ifadelerin ulusal bir yayın organında yer bulabilmiş olmasını da ayrıca üzüntü ile karşılıyoruz

Yapılan açıklama şöyle:

3 Aralık 2021 tarihinde A Haber ekranlarında yayınlanan Detay programında konuşmacı olarak yer alan Emekli Cumhuriyet Savcısı Cihan Ergün’ün, Bediüzzaman Said Nursi ve talebelerine ilişkin asılsız iddia ve iftiralar içeren sözlerini şiddetle kınıyoruz.

Hürriyet, adalet ve asayişin muhafazası noktasındaki tavrı, her detayıyla bilinen hayatı ile ortada olan Said Nursi ve talebelerini darbecilik ile ittiham etmenin beyhude bir çabadan öteye gitmeyeceği açıktır. Bununla birlikte, tamamıyla mesnedsiz ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik bu ifadelerin ulusal bir yayın organında yer bulabilmiş olmasını da ayrıca üzüntü ile karşılıyoruz.

Kanal yönetiminin özür açıklaması memnuniyet verici olmakla birlikte kamuoyunun en kısa sürede doğru ve tarafsız olarak bilgilendirilmesi gerekmektedir. Bu çerçevede A Haber kanalında yapılacak programlar ile gerekli düzeltmenin yapılmasını sorumlu ve objektif bir yayıncılığın gereği olduğunu düşünüyor ve konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz.

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Bediüzzaman Haberleri