29 Mayıs'ta Ayasofya'da Cuma namazı kılınacak mı?

Türkiye, 29 Mayıs'ta açılacak olan camilere Ayasofya'nın dahil olup olmadığını merakla beklerken Diyanet İşleri Başkanının mesajı heyecanla karşılandı

RİSALEHABER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarabya'daki Huber Köşkü'nde video konferans yöntemiyle düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada camilerin açılacağı tarihi şu sözlerle duyurmuştu:

"29 Mayıs Cuma günü cuma namazıyla birlikte öncelikle valilikler ve müftülükler tarafından belirlenen şartları uygun camilerden başlayarak camilerimizi ibadete açıyoruz. Bir süre camilerimizde sadece öğlen ve ikindi vakitlerinde cemaatle namaz kılınacak, diğer vakitlerde bireysel ibadet uygulaması sürecektir. Tabii ki bu cemaatle namazı yine kurallar içerisinde ifa edeceğiz."

Diyanet İşleri Başkanı'ndan Ayasofya'lı paylaşım

Bu açıklamadan bir süre sonra Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "29 Mayıs’ta Camilerimize Kavuşuyoruz. Elhamdülillah" mesajını Ayasofya Camii resmiyle paylaştı.

İstanbul'un fethi yıldönümünde Ayasofya açılıyor mu?

Bir süre önce de İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun yine Ayasofya'nın yukarından çekilen bir fotoğrafı ile "Özledik! Ama az daha sabır. Birlikte başaracağız...." twitini paylaşmıştı.

1934'ten beri tekrar camiye dönüştürülmesinin hasretle beklendiği Ayasofya'nın İstanbul'un fethi yıldönümüne tevafuk eden 29 Mayıs 2020 Cuma günü diğer camilerle birlikte ibadete açılıp açılmayacağı merakla bekleniyor.

Yorum Yap
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
Yorumlar (6)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ayasofya Haberleri