Cumhurbaşkanlığından fotoğraflı 'yeni' Ayasofya mesajı

Cumhurbaşkanlığından fotoğraflı 'yeni' Ayasofya mesajı

Cumhurbaşkanlığı düzeyinde Ayasofya'ya dair mesaj en son 31 Mart 2019 yerel seçimler öncesinde verilmişti

RİSALEHABER

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un Ayasofya ile ilgili attığı twit büyük bir destek gördü.

Ayasofya'nın yukarından çekilen bir fotoğrafı ile "Özledik! Ama az daha sabır. Birlikte başaracağız...." ifadelerini kullanan Altun'un twiti onbinlerce etkileşim aldı.

Cumhurbaşkanlığı düzeyinde Ayasofya'ya dair mesaj en son 31 Mart 2019 yerel seçimler öncesinde verilmişti.

‘Müze’ değil ‘Ayasofya Cami’ olarak koyarız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Mart 2019 tarihinde canlı yayında Ayasofya'ya Cami denileceğini ve girişin ücretsiz olacağını söylemişti:

"Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Ayasofya'ya ücretsiz girmeleri anormal bir teklif değil, olabilir niye olmasın. Rahatlıkla olabilir. Hatta üzerinde bunun öyle dururuz ki, ‘müze’ ifadesi ile değil, ‘Ayasofya Cami’ olarak koyarız. Nasıl Sultanahmet Cami’ne turistler geliyorlar, ödeme yapmıyorlar, Süleymaniye aynı şekilde, Fatih Cami’nde aynı şekilde. Aynı şeyi Ayasofya’da da yapılabilir. Müze statüsünden çıkar. Zaten biliyorsunuz daha sonradan böyle bir statü buraya verildi. Bu da CHP zihniyetinin adımıdır, bu CHP zihniyetinin attığı bu adımı değiştiririz.”

"Ayasofya için bazı planlarımız var"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 Mart 2019 tarihinde partisince Sultanbeyli Kent Meydanı'nda düzenlenen mitingde ise şöyle konuşmuştu:

"16 bin 500 kilometre öteden birileri Ayasofya'yı ele almak istiyor. Çok sabrettik ama geçenlerde açıkladım. Ayasofya'yı kısa zaman önce biliyorsunuz camiden müzeye çevirmişlerdi. Şimdi biz de inşallah seçimden sonra tekrar müzeden isim olarak camiye çevireceğiz ve bazı planlarımız var. Bu planları da uygulamaya koyacağız. Onlar Mescid-i Aksa ile uğraşa dursunlar, bilsinler ki Mescid-i Aksa Müslümanların ve Hristiyanların ortak bir mabedidir. Ayasofya'da da bizler bu adımı atacağız. Erdoğan'ın ağzından laf bir kere çıkar. Onun için Golan Tepeleri, Kudüs bunlar üzerinde plan yapanlar, bilsinler ki o planların üzerinde bir başka plan var. O da 'O hesapların üstündeki hesap galip gelecektir.' Endülüs'te ne yazıyor? 'Galip olan ancak Allah'tır' bu yolu böyle yürüyeceğiz." 

ayasofya_banner.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum