2018 KYK Yurt kayıtları ne zaman? Yurt kaydı nasıl yapılır?

2018-2019 Öğretim Yılı'nda şehir dışında üniversite okuyacak öğrenciler için devlet yurdu sonuçları belli oldu. Dün akşam saatlerinde yayınlanan sonuçlardan sonra 2018 Yurt Kayıt işlemleri nasıl yapılır? sorusu yanıt arıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı yurtlarda konaklamak isteyen üniversite öğrencilerinin başvuru sonuçları dün açıklandı. Öğrenciler hangi yurtlarda kalacağını öğrendi. Şimdi ise kayıt telaşı başladı. 2018 KYK Yurt Kaydı nasıl yapılır? diye soran öğrenciler bir an önce kayıtlarını tamamlamak istiyor.

Pek çok Üniversite Eylül'ün son iki haftası içinde başlayacak. Şehir dışına gidecek öğrencilerden yurt başvurusu kabul edilenler ise yurtlara yerleşecek. KYK'ya bağlı devlet yurtlarının başvuru sonuçları dün belli olmuştu. Peki 2018 KYK Yurt Kayıtları ne zaman yapılacak?

2018 KYK Yurt Kayıt Tarihleri

3 Eylül 2018 günü başlayan başvurular 7 Eylül'de tamamlanmıştı. Ardından 12 Eylül itbari ile KYK Yurt Başvuru sonuçları açıklandı. Başvurusu kabul edilen öğrenciler bugünden itibaren kayıt yaptırabilir. İlk kayıtlar e-Devlet üzerinden alınacak. KYK'nın yurtları 17 Eylül'de açılacak. Bu nedenle e-devlet üzerinden kayıtlarınızı 17 Eylül'e kadar yaptırmanız gerekir.

KYK YURT BAŞVURU SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

İlk kaydı yaptırmak için yurda yerleşmeden önce e-Devlet şifreniz ile www.turkiye.gov.tr adresinden giriş yapınız. Ardından YURT KAYIT İŞLEMLERİ yazısını arama bölümüne yazarak ilgili sekmeye giriniz. Bu sekmede ise yurt taahhütnamesini okuyup onaylamanız gerekiyor.

2018 KYK Yurt Kayıt İşlemleri

e-Devlet üzerinden kayıt yaptırdıktan sonra okulunuzun başlangıç gününe kadar kayıt yaptırdığınız yurda gidip yerleşmeniz gereklidir. 

Yerleştikten sonraki 30 gün içinde yurt müdürlüğüne istenen belgeleri teslim etmeniz gerekli. Bu belgeler;

4 adet fotoğraf
kan grubu belgesi
öğrenci belgesi
Size ait IBAN numarası

KYK'ya bağlı yurtlar 17 Eylül 2018 Pazartesi günü açılacak. Okul başlangıç tarihinize kadar gidip yerleşebilirsiniz. Ayrıca isteyenler e-devlet üzerinden kayıt yaptırmadan gidip yüz yüze kayıt yapabilir.

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Bilgi Bankası Haberleri