2018 KYK Yurt Sonuçları açıklandı | KYK Yurt Sonuç Sorgulama ekranı

2018 KYK Yurt Sonuçları açıklandı | KYK Yurt Sonuç Sorgulama ekranı

Bu yıl üniversiteye başlayacak ve şehir dışında okumak için KYK yurtlarına başvuru yapanların bekleyişi sona erdi. KYK 2018 Yurt Sonuçları açıklandı. KYK Yurt Sonuç Sorgulama haberimizde...

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yüzbinlerce öğrencinin şehir dışında kazandığı üniversiteler için konaklama kizmeti sunan devlet yurtlarına başvurular üniversite kayıtları süresinde alınmıştı. Yüzbinlerce öğrencinin heyecanlı bekleyişi bu akşam itibari ile sona erdi. 2018 KYK Yurt Sonuçları yayınlandı. Peki KYK Yurt Sonuçları nasıl öğrenilir?

12 Eylül 2018 Çarşamba akşamı itibari ile KYK Yurt Sonuçları yayınlandı. KYK Yurt Sonucu öğrenmek için KYK'nın resmi internet sitesine girebilirsiniz. İşte KYK Yurt Sonuç Sorgulama ekranı;

https://sonuc.kyk.gov.tr/

Verdiğimiz linki tıkladıktan sonra açılan ekrandan e-devlet bilgileri veya kimlik bilgileriniz ile giriş yaparak sonucunuzu öğrenebilrsiniz.

KYK Yurt Kaydı nasıl yapılır?

Önceki yıllardan farklı olarak KYK Yurt Başvurusu kabul edilen öğrencilerin KYK kaydı yapmak için üniversite kazandığı şehire gitmesi gerekmiyor. KYK Yurt Kayıtları e-Devlet üzerinden yapılıyor. e-Devlet üzerinden YURT KAYIT İŞLEMLERİ sekmesinden taahütname onayı yaparak KYK Yurt kaydını yapabilirsiniz.

Gereken evrakları üniversiteye başlayıp yurda yerleştikten sonraki 30 gün içinde yurt müdürlüğüne teslim edebilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.