Şefkat Gemisi yola koyuldu

Şefkat Gemisi yola koyuldu

Türk STK’ların ilaç ve gıda yardımlarını Yemen’e ulaştıracak “Şefkat Gemisi” Mersin Limanı’ndan ayrıldı. Geminin 2 hafta sonra Aden Limanı’na ulaşması bekleniyor.

İran güdümlü Husi güçlerinin ayaklanmasıyla başlayan iç savaş Yemen'de binlerce kişinin ölümünün yanı sıra on binlerce insanı da en temel insani ihtiyaçlardan mahrum bırakıyor. Yemenlilerin bu durumuna kayıtsız kalmayan Türkiyeli STK'lar ülkeye yardım eli uzattı. İhtiyaç sahibi Yemenlilere gönderilmek üzere AFAD tarafından organize edilen “Şefkat Gemisi” Mersin'den yola çıktı. Gemiye Kızılay ve içlerinde Yeryüzü Doktorları, Dost Eli Derneği, Hayrat İnsani Yardım Vakfı, Deniz Feneri Derneği ve İHH İnsani Yardım Vakfı'nın da bulunduğu birçok Sivil Toplum Kuruluşu'nın (STK) yardımları yüklendi.

2 HAFTAYA ULAŞACAK

Türkiyeli STK'ların İslam Dünyası STK'ları Birliği (IDSB) koordinatörlüğünde doldurduğu Şefkat Gemisi'nde yaklaşık 900 tonluk yardım bulunuyor. Kızılay ve Yeryüzü Doktorları ilaç yardımında bulunurken, diğer yardım kuruluşları ise un, şeker, bakliyat vb. gıda maddeleri gönderdi. Mersin'den hareket eden geminin 2 hafta sonra Aden Limanı'na ulaşması planlanıyor. Aden Valiliği tarafından karşılanacak olan Şefkat Gemisi'ndeki yardımlar, Yemen Kızılayı tarafından ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırılacak.

Yeni Şafak

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.