Seçimden sonra bedelli askerlik çıkacak mı? Son bedelli askerlik açıklamaları

Seçimden sonra bedelli askerlik çıkacak mı? Son bedelli askerlik açıklamaları

Bedelli askerlik konusu ülke gündeminde kalmaya devam ediyor. Hükümetin üst düzey yetkililerinin bir bir bedelli askerlik konusunda açıklama yapması insanları umutlandırdı.

Askerlik çağına geldiği halde askerlik görevini yapacak durumda olmayan milyonlarca kişi bedelli askerlik bekliyor. 24 Haziran seçimleri bu konuda kritik eşik oldu. Pek çok kişi Seçimden sonra bedelli askerlik çıkar mı? sorusuna yanıt arıyor. Bedelli askerlik son dakika gelişmeleri haberimizde..

Bedelli Askerlik konusunun yeniden gündeme gelmesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı canlı yayında; " Gerekirse seçimden sonra oturup değerlendiririz" sözleri ile başladı. Ardından Başbakan Binali Yıldırım başta olmak üzere hükümetten açıklamalar geldi. 

Bedelli askerlik ne zaman çıkacak? sorusu 5.5 milyon gencimizi yakından ilgilendiriyor.

Bedelli askerlik son açıklamalar

Başbakan Binali Yıldırım, geçtiğimiz günlerde bedelli konusunda konuşarak, 5.5 milyon gencin askerlik çağının geldiği halde askere alınmadığını ve bir yığılma oluştuğunu söyledi. Yıldırım, bedelli bekleyenleri umutlandırarak, bu konunun mutlaka halledilmesi gerektiğini söyledi.

Bedelli konusunda Yıldırım'ın açıklaması şöyle;

Toplam 5 milyon 448 bin 858 kişinin askerlikle ilişkisi devam ediyor. Biz önümüzdeki sene 345 bin 933 kişi alabileceğiz. Bunu 345 bin 933’e böldüğümüz zaman 15.7 yıl, yaklaşık 16 yıl sürüyor. Bunların yaşlarını dondursak bile 16 yıl boyunca askerlik bu vatandaşlarımızın önünde bir engel, sorun olarak devam edecek; gerçek bu. İhtiyacımız belli, 350 bin. Ama birikmiş 5.5 milyon vatandaş var, nasıl çözeceğiz?

Fakat Yıldırım, bedelli konusunun seçim öncesi gündemde olmadığına vurgu yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ise bedelli konusunda;

"Bir önceki bedelli askerlik uygulamasında da çok katkım vardı. Herkes bedelliye karşı çıkarken ben toplumda böyle bir talep olduğunu ve bunun yerine getirilmesinin doğru olacağını ısrarla söylemiştim. Seçim arifesinde bedelli gündemde değil; gündem de olsa da Meclis kapalı olduğu için yapabilecek bir şey yok. Ancak, bu toplumsal talep 24 Haziran'dan sonra değerlendirilecektir." sözlerini sarf etti.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı da bedelli konusunun farkında olduğunu, pek çok kişinin işini gücünü bırakıp gitmek istemediğini fakat şu anki ortamda bedelli çıkartmanın zor olduğunu vurguladı.

Son olarak Bakanlar Kurulu toplantısı ertesinde herkes bir bedelli müjdesi beklese de, Bekir Bozdağ bu konu ile ilgili açıklama yapmadı.

Bedelli askerlik için genel açıklama 24 Haziran sonrasını işaret ediyor. Bedelli konusunda yeni gelişme olursa haber vereceğiz.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.