Seçim sonuçları saat kaçta açıklanacak?

Seçim sonuçları saat kaçta açıklanacak?

Beklenen gün gelip çattı. 24 Haziran seçimleri bu sabah saat 08.00 itibari ile başladı. Peki 24 Haziran seçim sonuçları saat kaçta açıklanacak? Resmi açıklama geldi.

Türkiye bu sabah sandık başında. 24 Haziran 2018 27.Dönem milletvekili ve cumhurbaşkanı seçimi için oylama bu sabah tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak saat 08.00'de başladı. Vatandaşlardan bazıları oylarını kullandı. Seçim günü en çok merak edilenler arasında seçim sonuçları kaçta açıklanacak? sorusu yer alıyor. YSK Başkanı Sadi Güven dün beklenen açıklamayı yaptı.

Seçim sonuçları saat kaçta açıklanacak?

59 milyon 391 bin 328 seçmen bu sabah itibari ile sandıklara gitmeye başlayacak. Oy verme işlemi yine tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak 17.00'da sona erecek. Oy verme işleminin sona ermesinin ardından oy sayım işlemine geçecek.

Seçim sonuçları ile ilgili yasaklar normalde saat 21.00'e kadar devam edecek. Fakat YSK bu saati lüzum görürse öne çekebilecek. Bu da ilk sonuçları akşam 19.00 ila 21.00 arasında gelmesi demek. İlk sonuçlardan sonra YSK'nın resmi açıklaması beklenecek.

Dün kameralar karşısına geçen YSK Başkanı Sadi Güven, seçim sonuçlarının açıklanmasına dair ilk açıklamayı şöyle yaptı;

"İnşallah akşam da sağlıklı bir şekilde sonuçları açıklarız. Geçen seçimlerde aşağı yukarı saat 23.00 civarında açıkladık. Yine ümidimiz saat 24.00'ten önce açıklamak." 

Güven'in açıklamasına göre resmi sonuçları gece yarısı 24.00'e kadar açıklanabilir. Gelişmeler için takipte kalın.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.